SCHIMBAREA DE VIZIUNE A ROMÂNIEI

tataruDragi tineri… indiferent de vârsta voastră, toți cei din stradă sunteți tineri. Nimeni are dreptul si legitimitatea sa vă confiște vreodată aceste proteste. Sunt legitime, sunt reale și sunt sincere. Mulți politicieni NU AU ÎNTELES că nu vă mai pot manipula, că sunteți oameni drepți care vor respect și dreptate!

Îmi asum însă responsabililitatea, ca, după câteva analize atente a tuturor mesajelor voastre din stradă, să trasez punctual câteva dintre cele mai importante revendicări identificate de mine. Nu voi vorbi despre toate și nici despre cele de moment. De ce? Pentru sunt convins că nu vă interesează doar acum ce se întâmpla, vă interesează o Românie corectă pe viitor, vreți o schimbare reală pe termen lung.

Așadar, voi pune în cuvinte de politician, ceea ce voi strigați în stradă: revizuirea constituției, schimbarea legilor electorale, ridicarea imunității demnitarilor, reforma administrativă și fiscală, reînoirea clasei politice facilitată de politica locală. Personal cred că de aici decurge și ideea de descentralizare, dar și o lege mai drastică a lustrației, precum și un sistem juridic mai puternic care să aibă capacitatea să ancheteze mai mult, mai repede. Să pedepsească mai dur. Vreți banii furați de marii evazioniști fiscali ai României înapoi. Mai mult decât orice, vreți schimbarea clasei politice cu una care să vă asculte, care să vă consulte, care sa fie prezentă atunci când strigați! Vreți criterii transparente, publice și meritocratice de avansare în partid și includere pe listele de candidați pentru alegeri. Dar să stiți că și eu vreau toate acestea și sunt perfect de acord cu aceste revendicări. Și știu că mai sunt colegi care astăzi fac politică și care gândesc la fel la voi. Iertati-ne că până acum nu am avut vocea suficient de puternică.

Nemulțumirea voastră generală este aceea a corupției împânzite în sistemul de stat. Toți ochii sunt ațintiți asupra centrului politic, însă, dacă vorbim de corupție, vă rog să vă îndreptați atenția și către parlamentele locale, respectiv către consiliile locale și județene. S-a protestat în toată țara, iar deciziile luate la nivel local sunt la fel de importante precum cele luate la nivel central pentru că vă afectează în mod direct. Și aici, la nivel local, există incompentență frauduloasă pentru cetățeni, există consilieri implicați în afaceri suspecte și în crearea unor fisuri prin care se scurg banii publici, și aici există demeresuri de blocare a justiției și de tergiversări a anchetelor DNA. Așadar, stimați cetățeni, vă rog sa vă îndreptați atenția și spre acești politicieni a căror activitate vă influențează direct!

Cred sincer că pentru a vă atinge dezideratele trebuie să vă organizați. Când vremea protestelor de stradă se va încheia, trebuie să vă mobilizați, să vă grupați și să vă organizați în partide. Cel puțin asta a reușit actualul Legislativ să facă pentru democrația din România. O lege a partidelor flexibilă și încurajatoare pentru partide noi, mici dar dinamice, partide care prin acțiunea lor să aducă in cadrul institutional vocea voastră. Este obligatoriu. Este posibil. Este timpul. Trece-ți la următoarea etapa pentru ca seturile de principii corect invocate zilele acestea de voi să devină mâine reguli ale democrației în România. Aveți sprijinul oamenilor responsabili care astăzi fac politica !

 Așa că acum mă adresez vouă, stimați colegi de la toate partidele.

Vă întrebați de ce sunt preponderant tineri în stradă? Nu ați înteles că doar ei mai au speranță în viitor? Și că vor, și speră să schimbe lucrurile în bine în tara lor ? Nu este clar că vor sa statueze un set de reguli care să prevină ca tara lor să se mai întoarcă la situații precum cea din prezent? Este momentul ca toți cei care nu înțeleg aceste lucruri sau refuză să o facă, să se retragă din viața politică. Așa, vom face loc în politică pentru ei, pentru tinerii cu școală, competenți și cu dorință de muncă.

Solicit public tuturor partidelor din România să își schimbe statutul în regim de urgență și să adopte principii meritocratice de avansare în funcții și de includere pe listele de candidați de la alegeri. Solicit tuturor partidelor adoptarea unor criterii clare de transparență. De fapt..nu doar atât, pentru că eu de 5 ani le cer constant asta și în PSD… Solicit IMPLEMENTAREA acestora! Doar așa ne putem reforma, doar așa ne putem moderniza. Acești tineri au devenit cei mai importanti jucători politici din România, iar dacă nu ați înțeles mesajul ce transpare dincolo de revendicările lor punctuale…principala dorință arzătoare este SCHIMBAREA DE VIZIUNE A ROMÂNIEI și a tuturor actorilor politici și sociali.

tataru semnatura

 

1 COMENTARIU

  1. Cât de perfid poți sa fii te adresez tinerilor cînd partidul tu si partidul tău ați devalizat tara ați votat legi care vă privilegiază ați votat pensii speciale legea traseismului pomeni electorale ați scos sindicatele ați ținut piept penalilor în fața dan ppsd este un partid putred ați înființat burghezia rosie sînteți niste ne oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.