SCHIMBĂRI importante la PENSII. Măsura care afectează MILIOANE de PENSIONARI

SCHIMBĂRI importante la PENSII. Măsura care afectează MILIOANE de PENSIONARI
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important pentru pensionari. În anumite condiții, aceștia vor putea obține o creștere a pensiei. Este vorba despre o compensare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț important pentru români. Este vorba despre aceia care au lucrat între anii 1975 și 2001. Într-o intervenție televizată, Budăi a explicat că românii care au lucrat în anumite intervale de timp vor primi bani în plus. Mai mult decât atât, ministrul Muncii a vorbit de mai multe categorii de pensionari.

Conform celor spuse de Marius Budăi, noua lege a pensiilor va aduce un plus pentru anumiţi pensionari, adică pentru cei care au lucrat între anii 1975 şi 2001. Cei care se vor încadra vor primi la pensie un plus de 10%.

Această sumă de bani pe care o vor primi acești pensionari este o compensare pentru drepturile salariale de atunci, respectiv al 13 lea salariu. Această schimbare se va face pentru că aceste drepturi nu au fost incluse în calculul pensiei până acum, informează Știrile Kanal D.

„Pentru pensie se poate cupla stagiul de cotizare dintr-un stat al UE în alt stat membru UE și se acordă punctaj și valoare doar pentru perioada lucrată în acel stat. Dacă în România o persoană a lucrat 10 ani de zile, dar pentru pensie are nevoie de 15 ani minim vechime, va putea utiliza vechimea stagiului de cotizare din alt stat membru al UE, dar va primi punctaj strict pe ce a contribuit la statul respectiv.”, a declarat Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.