Schimbări importante pentru polițiști. Noile criterii pentru banii de chirie și de casă nouă

Polițiștii vor putea să beneficieze de bani pentru chirie și pentru achiziționarea unei locuințe noi în baza unor noi criterii. Un proiect de lege pregătit în Guvern explică de ce această schimbare și care sunt noile condiții de acordare a acestor beneficii.

Guvernul a decis care vor fi noile schimbări pentru polițiști. Potrivit unui proiect de lege, aceștia vor primi bani pentru chirie și pentru cumpărarea unei locuințe în baza unor condiții noi.

Conform documentului depus în Guvern, vor beneficia de aceste sume lunare polițiștii care sunt numiți în prima funcție sau cei care sunt mutați în altă localitate decât cea în care își au domiciliul, pentru chiria aferentă locuinței care se află la o distanță de maximum 70 km de locul de muncă. Totodată, se introduc noi cazuri în care compensația lunară pentru chirie se plătește în continuare, respectiv pentru cei care sunt detașați în altă localitate decât cea în care au închiriat spațiul de locuit și nu optează pentru acordarea compensației pentru chirie în localitatea unde au fost detașați.

Regula se aplică și în cazul în care polițiștii se află în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau 3 ani (în cazul copilului cu handicap). De asemenea, compensația nu se va acorda polițiștilor care au înstrăinat o locuință aflată în proprietatea lor sau a soției/soțului, cu intenția de a beneficia de compensația lunară pentru chirie, similar legislației cadrelor militare.

Valoarea compensației pentru chirie se ridică la:

50% din salariul lunar, dacă locuința închiriată se află în municipii, stațiuni turistice ori balneare, dar nu mai mult decât este prevăzut în contractul de închiriere;
40% din salariul lunar dacă locuința închiriată se află în alte localități decât cele pentru care se aplică 50%, dar nu mai mult decât este prevăzut în contractul de închiriere.

Aceste compensații se aplică și pentru ratele la credit, cu excepția costurilor legate de rambursarea anticipată, eventualele dobânzi penalizatoare și alte costuri care nu se regăsesc în graficul de rambursare a ratelor lunare, potrivit hotnews.ro.

Între timp, se anunță schimbări pentru polițiști și la locul de muncă. Bogdan Despescu a prezentat, recent, mai multe propuneri legate de prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, dar care ţin de integritatea personalului MAI. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a anunţat mai multe propuneri de modificare a legislaţiei, una dintre acestea vizând acordarea de bonificaţii pentru poliţiştii care au capturat cantităţi importante de droguri. De asemenea, este vizată şi eliminarea condamnării cu suspendare pentru trafic de droguri. O altă măsură îi vizează pe poliţişti, care ar putea fi testaţi antidrog în timpul serviciului, iar cine refuză ar putea fi suspendat din funcţie.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.