Schimbări uriașe în sistemul de învățământ românesc.Nu vor mai fi note. Elevii nu vor mai da teste pe hârtie și dispare tabla clasică

Schimbări radicale în sistemul de învățământ. Cîmpeanu: Elevii nu vor mai da teste pe hârtie și dispare tabla clasică / Nu vor mai fi note, ci rapoarte descriptive

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Schimbări uriașe în sistemul de învățământ românesc. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a enumerat metodele care ar putea face școala să fie mai atractivă pentru elevii din România și care ar putea contribui la evoluția sistemului.Sorin Cîmpeanu e de părere că tot sistemul de învățământ ar trebui digitalizat.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Acest lucru ar duce inclusiv la faptul că examenele nu se vor mai da pe coala de hârtie, așa cum au fost învățați elevii până acum, ci pe calculator. De asemenea, notele vor fi înlocuite cu niște rapoarte descriptive.„Este necesar ca Ministerul Educației să-și dezvolte propriile platforme informatice. Suntem într-un moment în care trebuie să facem ceva, în care trebuie să punem în practică obiectivele din România Educată, apelăm la parteneriatul cu mediul privat și va trebui să folosim resursele din PNRR disponibile pentru digitalizare pentru ca Ministerul Educației să-și dezvolte propriile platforme informatice”, a spus Sorin Cîmpeanu la DCNEWS.„Practic, examenele nu se vor mai da pe coala de hârtie, ci se vor da pe taste”, a spus Val Vâlcu.

„Foarte corect, exact asta dorim! Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, educația va evolua mult mai mult către digital, dar profesorii nu vor putea fi niciodată înlocuiți. Profesorii vor avea rolul determinant în școală, pentru că am înțeles că există și această teamă (…). La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas”, a completat Sorin Cîmpeanu.

„Adică niște tablete uriașe cum avem prin studiourile de televiziune”, a spus Bogdan Chirieac.

„Exact! Iar acei profesori care nu au competențele digitale foarte dezvoltate, nu trebuie să facă nimic în plus decât să scrie cu markerul pe tabla interactivă așa cum scriu cu creta pe tabla clasică. Sigur, se poate șterge, dar avantajul este că fiecare elev își poate stoca lecția, în timp real, pe ltapop, pe telefon, pe orice dispozitiv, inclusiv elevii care din anumite motive nu pot participa la ore.Un al doilea pas, având un astfel de instrument în față, tu ca profesor poți să ilustrezi o simplă căutare, un motor de căutare pentru anumite subiecte și vor fi prezentate într-o manieră mult mai atractivă elevilor. Este o modalitate de a ține treaz interesul elevilor pentru școală și a transforma profesorul din rolul clasic pe care l-a avut, și a fost foarte bun pentru perioadele respective, într-un facilitator, într-un mentor și îndrumător printre nenumăratele surse de informare de pe Internet. Vor fi recomandate acele surse care sunt credibile și eficiente în interesul elevilor pentru a putea dobândi competențele pe care le dorim cu toții”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă toate școlile din țară vor primi acel tip de tablă interactivă, ministrul Educației a răspuns afirmativ. „Da, da! Pe banii din PNRR toate sălile de clasă vor avea astfel de table interactive”, a conchis Sorin Cîmpeanu.De asemenea, Sorin Cîmpeanu a explicat ce înseamnă evaluarea standardizată, la ce să se aștepte profesorii, elevi, dar și părinții.

Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 mai, „la nivelul fiecărui judeţ/sector al municipiului Bucureşti, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte șapte unităţi de învăţământ, incluzând unităţi de învăţământ cu profil pedagogic”.„Subiectul zilei este evaluarea standardizată. E un subiect ce trenează de cel puțin zece ani în așteptările publice din România”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews, oferind ulterior zece argumente prin care a explicat importanța evaluării standardizate.„În primul rând, evaluările standardizate reprezintă un instrument esențial pentru profesori. Sunt și pentru elevi, și pentru părinți, dar sunt esențiale pentru profesori, care își vor putea construi mult mai bine și mult mai eficient planurile de învățare, planuri personalizate pentru fiecare elev în funcție de stadiul în care se află acesta. Un al doilea avantaj este că putem compara rezultatele, pentru că sunt evaluări standardizate. Există acele acuzații de mult timp potrivit cărora nota 10 dintr-un liceu din centrul Bucureștiului înseamnă cu totul și cu totul altceva comparativ cu nota 10 într-un liceu din mediul rural, de exemplu. Vor fi comparații relevante, corecte între rezultate”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Elevii vor fi obișnuiți cu administrarea digitalizată, pentru că aceste evaluări standardizate vor fi administrate exclusiv digital. Elevii vor putea să completeze testele de pe calculatoare, tablete, chiar și de pe smartphone-uri. Al patrulea avantaj? Un instrument important pentru identificarea pierderilor suferite de către fiecare elev și mai apoi la nivel de sistem pe parcursul crizei sanitare. Prin aceste evaluări, vom vedea cum trebuie intervenit mai departe”, a precizat ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.