Schimbările surpriză pe care PNL le pregătește: VEZI cine pleacă și cine vine la șefia partidului

pnl cotroceni gorghiu blaga

Partidul Național Liberal va trece, în perioada următoare prin mari schimbări la nivelul funcțiilor de conducere. Criteriile de integritate le dau bătăi de cap liberalilor, care vor trebui să renunțe la mulți ”grei”. O schimbare extrem de importantă va avea loc și la filiala București a PNL. Cu o conducere bicefală, Teodor Atanasiu din partea vechiului PNL și Anca Boagiu din partea fostului PDL, filiala bucureșteană va fi decapitată.

Lucrurile se complică însă pentru liberali. Cel vizat pentru a fi pus în locul celor doi este chiar prim-vicepreședintele Cătălin Predoiu. Numai că acesta nu ar vrea să ”se bage” din cauza sondajelor. Concret, PNL nu e favorit cert la alegerile locale de la anul, iar un eventual eșec la primăria București și la primăriile de sector se va răsfrânge asupra lui Predoiu. Dacă ar fi așa, cariera lui politică ar avea mult de suferit, mai ales că el țintește să ajungă premier în urma alegerilor legislative din decembrie 2016. Liberalii duc luptă de convingere cu Predoiu, dar încearcă să urce și în sondaje.

Decapitarea filialei București face parte dintr-un plan mai mare al PNL. Partidul îi va schimba și pe cei doi secretari generali, Marian Petrache și Gheorghe Flutur, cu Ilie Bolojan, așa cum STIRIPESURSE.RO  a anunțat.

„Trebuie să atrag atenţia membrilor noştri privitor la un lucru: nu mai suntem partidul de 12 procente, nu mai suntem partidul de 20 de procente. Suntem cel mai mare partid din România şi avem peste 40 de procente în opţiunile electoratului şi avem o responsabilitate uriaşă. Şi nu vreau să cred că cineva din această sală nu ştie ce înseamnă povara a 40 de procente în opţiunile electoratului. Şi nu înseamnă doar critică. Da, PSD e prost, e hoţ, e corupt. Bun. Dar ce facem noi mai departe ca liberali? Avem nevoie de o strategie în fiecare localitate, avem nevoie ca aceşti candidaţi să aibă strategii de creştere a comunităţii”, e mesajul transmis de Alina Gorghiu colegilor din PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.