Şcoala Altfel: elevii au aflat de la poliţişti cum „Să ştie mai multe, să fie mai buni !”

scoala-altfel-politieÎn prima zi din cadrul programului „Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun”, poliţiştii de prevenire şi cei de ordine publică au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din municipiu pentru a desfăşura activităţi extraşcolare cu elevii.

Elevii din clasele pregătitoare de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” şi cei de clasa I-a de la Şcoala Gimnazială  „Nicolae Iorga” au aflat de la poliţişti cum trebuie să se comporte atunci când întâlnesc persoane necunoscute, când se află la locul de joacă sau la şcoală pentru a fi feriţi de pericole.

Activităţile au avut un caracter interactiv, copiii fiind implicaţi într-un  concurs de cunoştinţe în domeniul prevenirii, fiecare răspuns corect fiind premiat cu o planşă de colorat reprezentând diverse ipostaze din activitatea de poliţie.

Totodată ei au recapitulat principalele reguli de circulaţie pe care ei trebuie să le cunoască la această vârstă: semnificaţia culorilor semaforului electric, regulile de traversare a străzii în siguranţă, locurile sigure pentru joacă şi pentru plimbări cu rolele şi bicicletele şi semnificaţia unor indicatoare rutiere.

Pentru a transpune în practică aceste cunoştinţe teoretice, copiii s-au constituit în patrule şcolare şi au ieşit la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ echipaţi cu veste şi palete reflectorizante. Aici, sub supravegherea poliţiştilor, au oprit maşinile aflate în trafic, astfel încât colegii lor să poată traversa strada în siguranţă.

Copiii s-au arătat deosebit de încântaţi de activităţile desfăşurate şi mulţi dintre ei au spus că se vor pregăti pentru a deveni poliţişti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.