”Scoala altfel”, poate fi in fiecare zi?

scoala1Se spune ca educatia este cea mai buna provizie pe care o putem  face pentru batranete.

Sunt de acord si cu siguranta cu totii credem in aceasta afirmatie. Avem nevoie de indrumatori , dascali si modele in viata care sa ne ghideze spre o educatie si inflorire din temelii. Inca de la primii pasi spre scoala, invatam pentru viata ceea ce invatam, ci nu pentru scoala.

Ca sa poti povesti sau canta copiilor, trebuie sa-i iubesti, sa cauti sa pricepi firea si lumea lor aparte in care traiesc, sa stii sa cobori la nivelul personalitatii lor, ramanand un om mare, cat se poate de copil.

Aceasta saptamana este dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare. O initiativa excelenta a Ministerului Educatiei Nationale prin care profesorii pun in valoare talentele si capacitatile elevilor in diferite domenii.

scoalaAstfel spus, azi copii de la Scoala cu clase I-VIII Sacalaseni au avut parte de o prima zi a programului Scoala altfel, deosebita. La initiativa doamnei profesoara de chimie, elevii clasei a VII-a  au pregatit pizza si clatite dulci  pentru elevii din intrega scoala.  Micutii s-au aratat incantati, nelipsind creativitatea, distractia si desigur munca.

Intradevar, a fi dascal este o adevarata stiinta si arta, menita spre a raspandi lumina in mintea celor care-l inconjoara si a slefui caractere, iar  cu siguranta „Scoala altfel” poate fi in fiecare zi, atata timp cat exista iubire pedagogica, credinta in valori sociale si culturale si constiinta responsabilitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.