Scoate limba şi vezi cum stai cu sănătatea. Care sunt indiciile

limbaProbabil ştii deja pe limba ta se găsesc foarte multe bacterii, însă te-ai gândit vreodată câte afecţiuni poate indica aspectul acestui organ? Obişnuiteşte-te să îţi studiezi limba în fiecare dimineaţă, pentru că vei afla astfel dacă ai vreo problemă de sănătate.

În general, o limbă sănătoasă are o culoare rozalie. Dar dacă dimineața, după trezire, suprafața limbii este acoperită de o peliculă albicioasă sau gălbuie, este un semn de infecție sau înseamnă că ai probleme digestive, cu rinichii ori la intestine, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Dacă această substanță este prezentă spre rădăcina limbii, acest semn indică faptul că nivelul toxinelor este mai ridicat în intestinul gros, iar dacă încărcarea limbii apare pe centrul ei, atunci toxinele sunt prezente în intestinul subțire.

Un depozit albicios pe suprafața limbii indică o indigestie, iar depozitul gălbui arată o tulburare digestivă, o infecție sau o inflamație. De multe ori, aspectul gălbui al limbii este însoțit de febră, deoarece apare în timpul răcelilor banale și dispare imediat odată cu vindecarea.

De cele mai multe ori, încărcarea limbii provine dintr-o dezvoltare excesivă a candidei, datorită unui PH oral acid, provocat de un reflux gastro-esofagian.

Alte cauze ale “limbii încărcate” pot fi: deshidratarea, problemele hepatice sau biliare, fumatul, alergii, sarcina, lipsa de vitamine din complexul B sau de fier, psoriazisul, sifilisul, guma de mestecat, dezechilibrul florei intestinale, insuficiența renală cronică, problemele dentare, alcoolul, constipația, diabetul zaharat, intoxicația cu mercur și unele medicamente (steroizi, antiacide, antibiotice).

Indiferent de culoarea lor, este important să ştii că aceste depozite sunt încărcate de toxine, reziduuri și bacterii pe care organismul încearcă să le elimine. De aceea curățarea limbii de aceste substanțe dăunătoare este absolut necesară. În paralel, elimină prin tratament corespunzător cauzele care au dus la încărcarea limbii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.