Școlarii și preșcolarii din din Cicârlău au vizitat Muzeul ”Augustin Micu”

Punctul-de-pornire-in-drumetieÎn cadrul activităților care s-au desfășurat în săptămâna 7 – 11 aprilie, „Să știi mai multe, să fii mai bun”, elevii claselor I și a II-a, însoțiți de dascălul Ombreta Petrișor, precum și grupele de preșcolari din cadrul Școlii Gimnaziale Cicîrlău, Împreună cu educatoarele Monica Zete, Carmen Bodi, Margareta Rusu și Maria Miclăuș, au vizitat muzeul regretatului profesor de istorie-geografie Augustin Micu.

Copiii au fost primiți cu brațele deschise de soția profesorului, Învățătoarea Eugenia Micu. Aceasta le-a vorbit școlarilor și preșcolarilor despre profesorul Augustin Micu, dar și de activitatea desfășurată de acesta, În cadrul muzeului. În memoria cadrului didactic s-a păstrat un moment de reculegere.

Lecție interactivă de istorie și artă pentru școlari

„Copiii au fost participanți activi la lecția interactivă de istorie și artă susținută Învățătoarea Eugenia Micu, În cele șase compartimente ale muzeului: Expoziția de prelucrare de rădăcini și lemne torsionate: 1 Decembrie 1918 – Desăvârșirea statului național român, păsări, animale, avion, navă cosmică, paloș, balerină, reptilă, personaje din din povești (Ileana Cosânzeana, Strâmbă lemne), umbră de dac, Înfrățirea șerpilor,etc.; Colecția de ceramică (farfurii, căni, obiecte de uz casnic) din Horezu, Blidari, Chiuzbaia și Boinești (cea mai frumoasă farfurie de ceramică este cea executată de familia Bledea din Baia Mare, care reprezintă prima ediție a festivalului Pro Unione); Lucrări de artă populară: cusături, țesături, ștergăări, fețe de masă de micdimensiuni pentru coșul de Paște,etc.ș Colecția de obiecte vechi: felinar, mojar, călcător, furcă de tors, mașină de tocat sfeclă furajeră, furcă, socală, etc.; Colecția de timbre așezate pe teme: sport, istorie, literatură, artă, cultură, diverse și Colecția de pietre miniere”, ne-a declarat Învățătoarea Ombreta Petrișor. La sfârșitul activității, copiii au intonat câteva cântări religioase ce amintesc de sărbătoarea care se apropie, Sfintele Sărbători Pascale. Învățătoare le-a mulțumit copiilor pentru participare, oferindu-le dulciuri.

Anca-Florina Filip(Maramures Jurnal)

SIGLA_mmjurnalRGB (1)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.