Școlile sunt închise până după Paște. Vezi cum recuperează elevii orele

Școlile sunt închise până după Paște. Vezi cum recuperează elevii orele

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat pentru HotNews.ro că şcolile vor rămâne închise şi în perioada în care este decretată stare de urgenţă.

Scolile vor ramane inchise!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat pentru HotNews.ro că şcolile vor rămâne închise şi în perioada în care este decretată stare de urgenţă.„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a şcolilor, dar în perioada de stare de urgenţă şcolile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem şcolile închise. Până după Paşte şcolile sunt închise”, a declarat Monica Anisie, pentru Hotnews.

Vacanța este din plin, iar copiii normal că se bucură, însă acum intervine o nouă problemă: recuperarea orelor pierdute. În această situație, Ministerul Educației a venit cu patru soluții.

Zilele de sâmbătă, destinate orelor? 

Unul dintre ele ar fi ca elevii să stea câte o oră în plus în fiecare zi, timp de nouă săptămâni, după ce se întorc la școală. De asemenea, o metodă propusă de instituții a fost legată de orele în mediul online, însă acest lucru pare să nu le convină deputaților, considerând că învățatul la distanță nu este o soluție, mai ales dacă vorbim despre desfășurarea orelor pe internet.

„Faptul că elevii vor face teme de acasă prin poşta electronică sunt poveşti. Care vor fi măsuri concrete privind recuperarea orelor?”, a declarat deputatul Reghina Apostolova.

O măsură la care Ministerul nu vrea să recurgă este cea cu privire la zilele de sâmbătă, în care elevii ar putea fi chemați la cursuri. Plus că, Secretarul de Stat al Ministerului Educaţiei susține că nu ar vrea să depășească anul școlar și să ajungă cu recuperarea orelor peste vacanța de vară impusă deja. De asemenea, nu trebuie să uităm de elevii care vor susține examenul de bacalaureat, cel de clasa a IX-a, dar și admiterile, care nu ar trebui perturbate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.