Scrisoare deschisă pentru Diana, fata care a încercat să se sinucidă

dianaDragă Diana,

știu că nu mă cunoști. Nici eu nu te cunosc pe tine, dar cred că asta e mai puțin important. Acum tu ești importantă. Mult mai importantă decât crezi. Ai încercat să te sinucizi astăzi și n-ai reușit, iar eu vreau să cred că tu trebuie să știi ceva înainte să se întample ceva regretabil.

Am citit pe net biletul tău de adio de vreo cinci ori și de fiecare dată a fost mai dureros. A fost dureros pentru mine, iar eu nu știu nimic despre tine, decât că te cheamă Diana și că ai 16 ani. Îmi imaginez cât de dureros a fost pentru colega ta, căreia i-ai spus azi dimineață să aibă grijă de ea. Spre deosebire de mine, ea știa mult mai multe despre tine. Nu pot să mă gândesc cât de greu le-a fost surorii și mamei tale, care au trăit cu tine atâția ani. Se spune că nu-i durere mai mare pentru un părinte decât atunci cand își îngroapă copilul. Dar…nu vreau să-mi închipui ce simte Dumnezeu. Și pentru că Dumnezeu suferă în momentul ăsta mai adânc decât noi toți la un loc, lasă-mă să-ți spun de ce. Trebuie să știi de ce.

Dumnezeu te cunoaște, Diana. Pe tine, personal. Cu cel mai mic detaliu al tău. El vede mai departe decât se poate vedea, El vede dincolo de masca pe care o porți, dincolo de acțiunile tale și ceea ce lași să se vadă. Dumnezeu vrea să știi că mai înainte să te fi creat în pântecele mamei tale, te cunoștea. El știa cine urma să fii, știe toate lucrurile pe care le-ai făcut și mai mult de atât, știe de ce le-ai făcut. Și cu toate astea, Diana, Cel care a ales ca tu să ai viață și pe care totdeauna poate că l-ai privit ca pe o o divinitate îndepărtată care se ascunde de tine atunci când greșești și te iubește doar atunci când tu îl asculți, îți spune din toată inima : „Te iubesc! Te-am iubit mereu si te iubesc si acum, cu toată vina pe care o porți, rușinea cu care te confrunți, frustrările care ți-au încețoșat mintea. Te iubesc fără să-ti cer nimic în schimb. Te iubesc chiar acum, fie că Mă crezi, fie ca nu. Greșelile tale nu M-au făcut niciodată să te iubesc mai puțin.” 

Diana, crede-mă, nu ești singură! Cu riscul să sune a clișeu, dar cu toții greșim. Unii mai puțin, alții mai mult. Eu sunt unul dintre ăia care au greșit mai mult. Unul care a provocat multă suferință, care a luat multe decizii greșite. Și în cele din urmă, am fost unul care a crezut aceleași minciuni pe care le crezi și tu acum. Cea mai puternică armă a diavolului e minciuna, nu-i da satisfacția să-l crezi! Crede-l pe Dumnezeu, care se uită la tine și spune „ce ființă minunată am creat, tot ce îmi doresc e să traiască. Sa trăiască în pace și în dragoste.” Te rog să-L crezi! El e tatăl pe care nu l-ai avut niciodată. Și e genul ala de tată prezent, care așteaptă cu brațele deschise să vii la El, să te odihnești când ești obosită, să plângi când ești apăsată, să zbieri când ai ajuns la capătul puterilor.

Cea mai mare declarație de dragoste pe care ne-a făcut-o nouă, celor nenorociți, a fost să vină pe pământ, în persoana lui Isus Cristos și să moară moartea pe care eu, tu și restul oamenilor o meritau. A suferit pedeapsa pe care eu și cu tine o meritam. Și mai mult decât durerea fizică care a fost enormă, a simțit durerea păcatelor. Durerea tuturor păcatelor. Ale mele și ale tale. Știi care a fost momentul când a avut loc acest sacrificiu? Atunci când noi, oamenii, eram cel mai departe de Dumnezeu. Atunci când eram afundați în păcate, atunci când nimeni nu ne mai dădea vreo șansă, nici măcar noi înșine. El a văzut dinainte fiecare mișcare greșită, fiecare cădere, fiecare păcat pe care urma să-l facem…și totuși, a ales ca inima lui să bată în continuare pentru noi, până în ultimul moment. Diana, nu cumva să mori până nu crezi că El s-a sacrificat si pentru tine! Nu cumva să pleci fără sa crezi că TOATE păcatele tale au fost îngropate. Iertate și uitate! Veșnicia ta e strict legată de ceea ce crezi acum, și mă-ntreb…ce sunt 16 ani în comparație cu o eternitate? 

Ești iubită, Diana. Ești prețuită. Ești creație divină. Ești suflare de viață. Ești de o valoare infinită pentru Creatorul universului. Să-ți mai spun ceva: Dumnezeu nu e supărat când nu împlinim porunci, Dumnezeu e supărat când nu folosim darurile pe care le avem de la El. El ține stelele, luna, cerul și pământul in mâna lui, și totuși vrea inima ta. Inima pe care El ți-a oferit-o. Inima pe care a spălat-o cu sângele Lui. Inima pe care ai recunoscut, în scrisoarea de adio, că o ai. Las-o să bată, Diana. Tu și fiecare persoană care încă se mai gândește că viața nu merită trăită.

Am aflat, în timp ce scriam, că ești în comă. N-o să mă rog pentru sufletul tău, o să mă rog să te trezești. Și dacă cumva n-o să te trezeși de tot, mă rog să ai 5 minute de luciditate ca să-ți citească cineva cuvintele astea.

Și pe tine, cititorule, o să te rog să faci ceea ce trebuie ca să ajungă mesajul la Diana. Mulțumesc.

Semnat, un om iertat

aici puteți vedea scrisoarea de adio a fetei

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.