Scrisoarea unui român din Italia către preşedintele Klaus Iohannis: „Dizolvaţi Parlamentul! Haideţi să mergem spre o viaţă normală“

ROMANIA-POLITICS-VOTEReacţia târzie şi slabă a preşedintelui Klaus Iohannis pe Facebook după votul care îi asigură lui Dan Şova superimunitatea a creat rumoare pe Internet. Românii sunt dezamăgiţi de faptul că preşedintele nu a făcut altceva decât să posteze câteva rânduri pe o reţea de socializare.

Una dintre cele mai apreciate reacţii printre românii de pe Internet vine de la un bărbat din Iaşi care locuieşte şi munceşte în Milano, Italia. Ciprian Cazacu spune ceea ce este în minte şi pe buzele fiecarui român după „miercurea neagră” din Parlamentul României. Soluţia este dizolvarea forului legislativ al ţării.

Iată scrisoarea lui Ciprian Cazacu:

„Domnule Preşedinte, asist cu stupoare la mocirla in care se zbate România şi sunt convins că şi dumneavoastră la fel. Asistaţi. E inutil să vă spun că apelurile dumneavoastră la respectarea justiţiei şi a statului de drept adresate parlamentului, sunt parte integrantă a zicalei ,,câinii latră, caravana trece”. Nu mai încercaţi, nu asta e soluţia. Soluţia este dizolvarea acestui parlament corupt şi mincinos care pătează istoria României in aşa măsură ca dacă nu sesizăm Guiness Book se sesizează ei din oficiu pentru recordul de corupţi într-un parlament al unui stat civil.

Aşadar, va cer hotărât în calitate de cetăţean al României, să salvaţi poporul care v-a ales. Probabil mi-aţi răspunde că nu e atât de simplu, că nu sunt toţi corupţi ci doar cei a căror vinovăţie e dovedită în justiţie. Eu v-aş răspunde că nu mai avem răbdare. Au avut timp 25 de ani să dovedească buna credinţă şi nevinovăţia. Nu au facut-o.Aşadar, repet: DIZOLVAŢI PARLAMENTUL, găsiţi o cale, nu ştiu, referendum, televot, ordonanţă, orice că nu mă pricep dar găsiţi o cale. Scrieţi o pagină nouă şi dreaptă a acestei ţări, de aceea v-am ales. Haideţi să construim împreună un nou record. Haideţi sa construim împreună, dumneavoastră şi noi poporul, cel mai curat şi onest parlament din Europa, doar sunteţi obişnuit cu recordurile.

Sincer ne-am săturat să fim abandonaţi de ambulanţe pe câmp, să nu găsim abecedare pe bănci în prima zi de şcoală, să primim 8 euro alocaţie de stat pentru copiii noştri. Şi ştiţi ce? Acei 8 euro nu îi vrem. Vrem să avem un salariu care să ne permită să ne lipsim de ei.

Am ajuns la oribila concluzie că aceşti politicieni care pretind că ne reprezintă în parlament în timp ce dorm sau vizionează filme porno pe smartphone-uri, ne-au furat trecutul alungându-ne în alte ţări pentru pâinea zilnică. Ne-au furat prezentul prin fraude fiscale colosale demne de record şi ne-au furat şi viitorul domnule preşedinte. Au furat viitorul copiilor noştri. Au tăiat pădurile ţării. Au lipsit pe copiii noştri de prima carte, prima piatră de la temelia educaţiei lor.

Credeţi că nu e de ajuns? Aş putea continua la nesfârşit sau aş putea scrie cartea ,, Istoria corupţiei de la origini şi până in prezent”. Consider că sunt lucruri pe care le ştiţi deja. Şi vă rog să nu mă înţelegeţi greşit, nu mă deranjează persoanele care au trei lingouri de aur în safe. Mă deranjează modul în care le-au obţinut. Mă deranjează că suntem sclavii băncilor, mă deranjează că nu mai suntem noi, poporul român, primul producător de petrol din Europa, de pe urma căruia să trăim decent, mă deranjează că cele mai sălbatice păduri din Europa ajung în gaterele din Austria pentru a îmbogăţi câţiva parlamentari. Şi ar mai fi vreo mie de lucruri care mă deranjează.

Haideţi să începem din nou. Haideţi să mergem pas cu pas spre o viaţă normală. Atât vă cer, o viaţă normală. O viaţă normală care a devenit imposibilă datorită acestui parlament pe care noi trebuie să-l eliminăm. Să-l eliminăm pentru că vrem să trăim în casele bunicilor noştri reconstruind vatra românească. Pentru că de aici, de la această vatră ne putem forma si educa copiii sau ajuta părinţii. Am să închei această scrisoare rugându-va să faceţi ceva pentru poporul român. Rugându-va să faceţi ce noi, poporul umilit, înfometat şi rătăcit am face-o într-un mod nu tocmai paşnic împinşi de disperare şi sărăcie. Faceţi-o dumneavoastră domnule Preşedinte. Fiţi dumneavoastră eroul de care avem nevoie. Fiţi dumneavoastră eroul din cărţile de istorie ale strănepoţilor noştri.

Cu speranţă Ciprian Cazacu.”

În doar 45 minute, scrisoarea a strâns aproape 2000 aprecieri pe Facebook şi sute de persoane l-au felicitat pe semnatar. Lumea a început să se mobilizeze pentru a ieşi în stradă şi pentru a protesta împotriva deciziei de astăzi a parlamentarilor de a-l ţine pe Dan Şova departe de ancheta procurorilor.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.