Se dau 5.000 de euro de la stat pentru aceşti români. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Vin vești bune pentru o categorie de români încercați greu de soartă. Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi a anunțat un program special pentru persoanele cu dizabilități prin care acestea pot primi un voucher în valoare de 5.000 de euro care să-i ajute să-și găsească mai repede un loc de muncă. Proiectul se numește „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna ianuarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

5.000 de euro sub formă de voucher de la stat pentru aceşti români

Obiectivul general anunțat de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

Mai exact, proiectul se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități, cu accent pe lucrătorii vârstnici, cu vârste cuprinse între 55 și 64 ani. Pot beneficia la cerere de voucherul de 5.000 de euro și persoanele cu dizabilități non-NEET șomere, persoane inactive, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care beneficiază de măsuri active de ocupare. Autoritatea vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități cu o subvenție sub formă de vouchere pentru achiziționarea de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces, altele decât cele finanțate prin Fondul national unic de asigurări sociale de sănătate.

Voucherele pot fi accesate de persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

– au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap;
– se află în căutarea unui loc de muncă şi nu au un loc de muncă în prezent;
– au vârsta între 18 şi 65 ani, inclusiv elevi şi studenţi.

Voucherul poate fi folosit şi pentru achiziţia mai multor produse asistive.

O altă condiție foarte importantă este ca produsele care urmează să fie cumpărate să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii, dispozitive asistive şi tehnologii de acces. Trebuie specificat faptul că în cazul în care valoarea produselor este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa este suportată de către beneficiar sau reprezentantul legal al acestuia, după caz.

Pas cu pas, pentru a primi voucherul respectiv, o persoană cu dizabilități trebuie mai întâi să se prezinte la AJOFM unde se va înregistra ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Se semnează acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, apoi persoanele respective trebuie să participe la minimum două activităţi de informare, consiliere, mediere. Activitatea de mediere este obligatorie. Se depune apoi dosarul cu documentele necesare la DGASPC.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.