Se dau bani pentru români! Cine poate beneficia de 2.350 de lei, lunar

Pe ultima sută de metrii în actuala formulă guvernamentală, Monica Anisie a mai semnat un nou proiect. Este vorba de un proiect pilot pentru sistemul de învățământ universitar. Conform proiectului vor beneficia de 2.350 de lei cei care vor face masteratul didactic.

”Start în carieră prin master didactic”

Așa se numește noul proiect inițiat și semnat de actualul ministru Monica Anisie și are ca target profesorii din sistemul educațional unviersitar. Poriectul pilot propune masteratul didactic pentru profesorii din universitățile din România.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

În documentul semnat de Monica Anisie se spune că, la nivel național, există 400 de masteranzi care s-au înscris la programul de studii universitare pentru masteratul didactic, la forma de învățământ cu frecvență.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

”Prin proiectul „Start în carieră prin master didactic”, aceștia vor beneficia de o bursă lunară de studiu. Valoarea bursei va fi de 2.350 lei, pe întreaga perioadă a desfășurării programului.”, se spune în comunicatul Ministerului Educației.

Opt instituţii de învăţământ superior care organizează masteratul didactic

În același comunicat se mai spune că acest proiect pilot se încadrează atât în obiectivele strategice ale Ministerului Educației și Cercetării, venind în întâmpinarea necesității aplicării legislației naționale, cât și în recomandările documentelor de analiză europene.

Valoarea totală a finanțării proiectului se ridică  la suma de 76.836.961,72 de lei. Finanțările pentru masteratul didactic a fost posibil prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

”Prin intermediul acestui proiect masteranzii își vor dezvolta abilități și competențe practice. Vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la un program de master modern și eficient.

Mai mult decât atât, se vor consolida competențele didactice prin organizarea de cursuri de formare pentru 80 de cadre didactice din învățământul terțiar universitar cu o tematică ce include conținut educațional inovator și resurse de învățare moderne și flexibile.”, se mai spune în comunicat.

În proiectul pilot demarat de Ministerul Educației sunt incluse opt instituții universitare, la nivel național, cele mai importante universități din România, după cum urmează:

  • Universitatea Politehnica din Bucureşti;
  • Universitatea din Bucureşti;
  • Academia de Studii Economice din Bucureşti;
  • Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca;
  • Universitatea „Ovidius” din Constanţa;
  • Universitatea din Craiova;
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi;
  • Universitatea de Vest din Timişoara.

”Implementarea pentru prima dată în România a masteratului didactic a fost posibilă prin susținerea ministrului educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, care a aplicat prevederile Legii educației naționale nr.1/2011, aprobând prin ordin înființarea și organizarea programelor de master didactic.

Astfel, cei 400 de masteranzi care vor să îmbrățișeze o carieră didactică s-au înscris la programul de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență. ”

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.