Se efectuează lucrări intense pe DJ 186 Valea Izei și în orașul Dragomirești

În cadrul vizitei de lucru efectuată pentru verificarea lucrărilor pe DJ 186, Valea Izei, de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, alături de vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș, reprezentanții administrației județene au ajuns și în orașul Dragomirești, acolo unde s-au întâlnit cu primarul Vasile Țiplea. Executivul Consiliului Județean a fost însoțit în această vizită și de antreprenorul general al lucrărilor, care a prezentat situația la zi a demersurilor efectuate, precum și programul de acțiuni pentru perioada următoare.

Edilul din Dragomirești, Vasile Țiplea s-a declarat mulțumit de faptul că se lucrează pe întreg tronsonul cuprins între granița de hotar cu comuna Bogdan Vodă și orașul Săliștea de Sus, fiind montate rigolele, iar la acostamente se pune piatră spartă. ”În Dragomirești, se construiește și un pod de traversare peste râul Iza, dar sunt și lucrări la 9 podețe care traversează dinspre versanți înspre râul Iza. Podul peste râul Iza, cuprins în proiectul de reabilitare a DJ 186, are o lungime de aproximativ 45 de metri și este realizat, în prezent, în proporție de aproximativ 30%. Am vizitat și cele două puncte de lucru amplasate de antreprenor în orașul nostru, respectiv locațiile în care sunt pregătite stațiile de asfalt și de spargere piatră dură”, a declarat Vasile Țiplea, primarul din Dragomirești.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că proiectul de reabilitare a DJ 186 pe Valea Izei a însemnat, până la momentul demarărării efective a lucrărilor, multe ore și nopți lucrate pentru scrierea proiectului, obținerea finanțării, a tuturor avizelor necesare, efectuarea licitației etc.

”Când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am subliniat faptul că nu este normal ca într-un mandat să se scrie un proiect, în alt mandat să îl depui la finanțare, în al treilea mandat să finalizezi documentele și să îl scoți la licitației, iar în al patrulea mandat să demarezi lucrările și să încerci îl finalizezi. Am decis, atunci, că de la momentul în care începem să scriem un proiect și până la închiderea sa completă ar trebui să ajungă patru ani de zile. Acest lucru l-am cerut fiecărei administrații locale și am încercat să îl implementăm și la nivelul Consiliului Județean. Sunt încântat de faptul că pe DJ 186 se lucrează la modul serios, iar în Dragomirești, în urma vizitei pe care am efectuat-o, am văzut că muncitorii au demarat lucrările pe întreaga porțiune de aproximativ 4,1 kilometri care traversează comunitatea. Am primit asigurări că, și aici, până în toamna acestui an vom vedea turnat primul strat de asfalt. Le mulțumesc localnicilor din Dragomirești pentru înțelegerea de care dau dovadă în această perioadă cu dificultăți în trafic și transmit administrației locale întreaga mea susținere și pe viitor”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.