Se fuge pe rupte în Borşa , de la şcoala! Elevii borşeni campioni la amenzi!

elevi-chiulangii-baruriJandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ au acţionat în baza Planului pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, efectuând vineri, 09 octombrie o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Fenomenul absenteismului în rândul elevilor se menţine, cu toate activităţile preventive desfăşurate. Se pare că pentru unii elevi activităţile extraşcolare sunt mai plăcute decât statul în bancă la şcoală, preferând reducerea timpului destinat educaţiei şi acordând atenţie celor considerate „la modă”, în trend-ul tinerilor.

Astfel, în timpul acţiunii executate în oraşul Borşa, timp de câteva ore jandarmii au identificat 9 elevi, cu vârste între 15 – 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, în timpul programului educaţional.

Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j, tinerii au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare totală 800 de lei.

Reamintim elevilor că statul pe bancă şi în alte locaţii publice, se poate face şi după cele câteva ore petrecute în banca şcolii.

Loading...

2 COMENTARII

  1. Dar oare s-a gandit cineva ca sistemul e o problema foarte mare in „fuga” de la ore? Oare sistemul s-a gandit ca scoala nu e deloc interactiva incat sa atraga elevii? Oare sistemul s-a gandit sa le ofere eleviilor motivatia necesara pentru a fi prezenti la orele de curs,cum ar fi un job pe placul lor,sa le sustina visele,sa-i ajute sa creasca nu doar sa creeze niste roboti ai societati…Oare de ce majoritatea eleviilor buni si cu capul pe umeri cauta scoli in afara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.