Se fură în draci la Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei!

furt minorÎn urma activităţilor specifice de cercetare şi verificare efectuate în 17 februarie a.c., poliţiştii au identificat un tânăr de 25 de ani domiciliat în Baia Mare, bănuit de comiterea unui furt.

În noaptea de 23/24 ianuarie a.c., băimăreanul a intrat prin efracţie într-o anexă gospodărească din satul Băiţa, de unde a sustras două moto-fierăstraie. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de aproximativ 3500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Fapta se pedepseşte conform art. 229, alin. 1, din Codul Penal, cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Poliţiştii continuă cercetările şi în cazul unui alt tânăr, de 20 de ani, domiciliat în municipiul Sighetu Marmaţiei.

Verificările efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au constatat că sigheteanul este bănuit de comiterea a cinci furturi, de pe raza municipiului, cu un prejudiciu estimat la valoarea totală de 5700 de lei.

În 28 decembrie 2014 prin forţarea uşii de acces, respectiv în noaptea de 12/13 februarie a.c. prin escaladarea unui geam, tânărul a pătruns în două unităţi comerciale din Sighetu Marmaţiei, de unde a sustras băuturi alcoolice, ţigări şi bani.

De asemenea, în nopţile de 28/29 mai 2014 şi 27/28 ianuarie a.c., însoţit de fratele său, în vârstă de 22 de ani, au sustras bunuri din alte două societăţi comerciale din municipiu.

În noaptea de 12/13 martie 2014, cei doi bănuiţi împreună cu un alt sighetean de 18 ani au pătruns, prin forţarea sistemului de închidere, într-un garaj, de unde au sustras mai multe aparate electrice în valoare de 1500 de lei.

Prejudiciul a fost parţial recuperat iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a bănuiţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.