Se fură pe rupte pădurea în Maramureș. Vezi cum se fură şi se distruge pădurea în județ

Se fură pe rupte pădurea în Maramureș. Vezi cum se fură şi se distruge pădurea în județ

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Polițiștii maramureșeni au constatat prima infracțiune de transport de materiale lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente legale de proveniență.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Fapta, introdusă recent în Codul Silvic, este prevăzută și pedepsită de art. 68, alin. 2, indice 1 din Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic).

În perioada 03 – 04 martie polițiștii maramureșeni, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat ample activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Controalele au fost desfășurate pe drumurile publice de pe raza întregului județ și au vizat depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care transportă ilegal material lemnos.

În cadrul acțiunilor de ieri, 04 martie, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe D.N. 18, pe raza orașului Baia Sprie. La volanul acesteia a fost identificat un tânăr maramureșean de 26 de ani.

La verificarea documentelor privind materialul lemnos transportat,  polițiștii Biroului Delicte Silvice au constatat că tânărul nu deținea documente legale de proveniență a materialului lemnos. Cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Cluj polițiștii au inventariat lemnul, constatând că autoutilitara transporta 15.46 mc cherestea de esență rășinoasă.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale față de autori.

Totodată, în cadrul acțiunilor organizate în cele două zile au fost oprite pentru verificări 304 de autovehicule, din care 41 transportau material lemnos. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 lei.

Precizăm că prevenirea și combaterea faptelor ilicite pe linia transportării, prelucrării și depozitării de material lemnos constituie o prioritate a polițiștilor, iar astfel de activități de verificare vor continua și în perioada următoare.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. „Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării…” – pai si autoutilitara nu a fost confiscata?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.