Se încălzește vremea. Care este starea carosabilului în Maramureș?

Vremea a fost rece, local geroasa dimineata. Cerul a fost variabil, mai mult noros in cursul noptii. Vantul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -3 grade la Ocna Sugatag si 1 grad la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la -9 grade la statia meteo Iezer, -7 grade la Targu Lapus si Cavnic, -6 grade la Ocna Sugatag, -5 Sighetu Marmatiei -4 grade Baia Mare. Stratul de zapada masoara pana la 60 cm la statia meteo Iezer, 5 cm la Sighetu Marmatiei, 3 cm la Targu Lapus, 1 cm in Baia Mare, 26 cm la Cavnic, 10 cm in Poiana Borsa, 9 cm in Pasul Gutai. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Viseu, Ruscova, Vaser, Iza, Cisla, Botiza, Cavnic si Suciu. Curg sloiuri de gheata pe raurile Mara si Iza. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Carosabilul sectorelor de drumuri publice este curat si umed in zona de munte, respectiv curat si uscat in rest. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu cu 6 utilaje si au raspandit 46 tone de material antiderapant pe DN18, DN17C. Cerul este partial acoperit, ninge slab in Pasul Gutai. Vantul sufla slab, la moderat, vizibilitatea in trafic este buna.

Vremea se va incalzi astazi in judet. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, incepand din cursul serii va ninge, si indeosebi in zona de munte se va depune strat nou de zapada. Izolat cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari la munte viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si -1 grad.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.