Se închide Europa? Noi restricţii de pe 31 ianuarie. Ţarile care își închid granițele

Se închide Europa? Noi restricţii de pe 31 ianuarie. Ţarile care își închid granițele

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Pe lângă Franța, și Portugalia a anunțat că, începând de duminică, va limita, pentru 15 zile, plecările propriilor cetățeni în afara granițelor țării.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte de nerefuzat  Vacante 2021

Această decizie a venit în contextul progresiei necontrolate a celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile portugheze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Portugheze, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00. 

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile portugheze, toate persoanele care călătoresc în Republica Portugheză, pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spațiului Schengen care înregistrează o incidență a cazurilor între 150 și 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (categorie în care se află și România), trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării. Totodată, în cazul acestor categorii de persoane, autoritățile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor care sunt esențiale. 

De asemenea, începând cu aceeași dată:

– este interzisă circulația rutieră la frontiera terestră, indiferent de tipul vehiculului, cu excepția transportului internațional de marfă, transportului de lucrători transfrontalieri și a circulației vehiculelor de ambulanță, descarcerare și a serviciului de urgență;

– sunt suspendate circulația feroviară (cu excepția transportului de marfă) și transportul fluvial între Republica Portugheză și Regatul Spaniei;

– a fost reintrodus controlul la frontierele terestre și fluviale. 

Măsurile privind limitarea circulației la frontierele terestre și fluviale cu Regatul Spaniei nu se aplică în următoarele cazuri:

– intrarea cetățenilor portughezi și a deținătorilor de autorizații de rezidență în Republica Portugheză;

– deplasarea persoanelor nerezidente în Republica Portugheză pentru scopuri strict esențiale (spre exemplu: activități profesionale realizate în cadrul unor activități cu caracter internațional, transporturi de marfă, deplasări în scopuri umanitare, deplasări în scopul transportului de lucrători transfrontalieri și a lucrătorilor sezonieri, cu contract de muncă dovedit corespunzător);

– ieșirea persoanelor rezidente în alte state.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cehe au revizuit condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Cehe, noile condiții intrând în vigoare începând cu data de 30 ianuarie 2021 și aplicându-se până la 14 februarie 2021, orele 23:59.

Începând cu data de 30 ianuarie 2021, sunt interzise toate călătoriile neesențiale în Republica Cehă pentru cetățenii străini, independent de clasificarea statelor de proveniență în funcție de nivelul de risc de infecție (roșu, portocaliu, verde). Prin excepție, cetățenii străini (inclusiv cetățenii români) pot intra în continuare pe teritoriul Republicii Cehe pentru motive întemeiate, respectiv:

– întoarcerea la reședință;

– relații de muncă;

– studii;

– rațiuni familiale. 

Astfel, sunt excluse călătoriile în scop turistic. Pentru aplicarea măsurilor s-au instituit controale ale Poliției, prin sondaj, la punctele de frontieră, inclusiv cu Slovacia.

Așadar, cetățenii români pot călători în Republica Cehă doar în condițiile prezentate mai sus.

Totodată, MAE reamintește că persoanele care sosesc în Republica Cehă, inclusiv din România, trebuie să completeze în prealabil Formularul de Localizare (Public Health Passenger Locator Form), disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz, și să prezinte la intrarea în Republica Cehă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 ore. Testul poate fi realizat și în Republica Cehă, în termen de maximum 5 zile de la sosire, însă, până la anunțarea rezultatului testării, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh.

Sunt exceptate de la obligația de a completa Formularul de Localizare și de a prezenta testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 persoanele care călătoresc în Republica Cehă, inclusiv din România, pentru cel mult 24 ore, inclusiv în scop de tranzit.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 și 00420 257 530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: 00420 607 078501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51905 și praga.mae.ro.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.