Se întoarce CANICULA în MARAMUREŞ. Vezi ce temperaturi ne așteaptă în următoarele două săptămâni

caniculaSe întoarce CANICULA în MARAMUREŞ. Vezi ce temperaturi ne așteaptă în următoarele două săptămâni!

Canicula se întoarce, anunţă meteorologii. Vor urma zile cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în mare parte din ţară

Prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme răcoroasă în MARAMUREŞ, chiar rece în primele zile când mediile diurne se vor situa între 20 şi 25 de grade, iar cele nocturne între 10 şi 14 grade.
După acest pasaj, valorile termice vor fi în creştere, astfel încât se vor atinge şi depăşi uşor 30…32 de grade, însă spre finalul celei de a doua săptămâni vor fi în scădere din nou. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, se vor situa în medie între 12 şi 16 grade, cu valori uşor mai ridicate în 19 şi 20 iulie.
Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în zilele de 13 şi 14 iulie. Ulterior, probabilitatea pentru manifestări ale instabilităţii atmosferice va creşte după data de 20 iulie.

LA MUNTE

Vremea va fi la începutul intervalului, când valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 15 şi 21 de grade, dar spre finalul primei săptămâni vor marca o creştere treptată, astfel încât, pe 19 iulie, se vor atinge temperaturi maxime de 24 de grade, în medie. În săptămâna a doua regimul temperaturii aerului nu va avea variaţii importante şi se va caractiza prin valorii medii diurne de 23…24 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ 12…14 grade, în medie, faşă de numai 8…10 grade la începutul perioadei de prognoză.
Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză. Ulterior, după data de 20 iulie, vor fi ploi de scurtă durată, însă pe arii mai restrânse şi slabe cantiativ.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.