Se întoarce CANICULA. Unde vor fi temperaturi TROPICALE în următoarele zile

Meteorologii anunţă vreme călduroasă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități.

LUNI. Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, iar în Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, în sud-vestul Transilvaniei și local în Oltenia și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25…28 de grade pe litoral și 37 de grade în Banat. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei la munte unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În orele serii și noaptea, în vest și în nord-vest vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin averse ce pot avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii și căderi de grindină.

MARTI. Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, iar disconfortul termic se va accentua; va fi caniculă după-amiază în jumătatea de sud-vest, unde se vor înregistra frecvent valori maxime de 35…37 de grade, iar în Banat în jurul a 38 de grade, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. În celelalte regiuni vor fi temperaturi maxime între 30 și 34 de grade, mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 24…26 de grade, iar pragul disconfortului termic se va atinge pe spații mici. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în special în doua parte a zilei și la începutul nopții, local în zonele montane și în regiunile nordice și centrale și pe spații restrânse în rest; ploile vor avea și caracter torențial, vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 24 de grade.

MIERCURI. În regiunile vestice, nordice și centrale, valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, în schimb în sud și sud-est vremea se va menține local caniculară, disconfortul termic va fi accentuat în mare parte din interval, iar noaptea va fi tropicală, valorile necoborând sub 20 de grade.Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, mai ridicate în Câmpia Română și în Lunca Dunării, până în jurul a 37 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade. În jumătatea nordică a țării și în zonele de deal și de munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului care vor lua și aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse.

JOI. Vremea va fi în general instabilă și se va răci în toate regiunile. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte și local în rest. Pe arii restrânse vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

VINERI, SAMBATA, DUMINICA.Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jumătatea vestică a țării.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.