Se pregătesc de RĂZBOI! Anunţul CUTREMURĂTOR a fost făcut în noaptea de Anul Nou.

În mesajul de Anul Nou, Forțele armatei chineze au făcut public angajamentul luat de Armata de Eliberare a Poporului, forța armată a Partidului Comunist din China. În acest mesaj se anunţă explicit că armata chineză îşi programează ca în anul 2019 să-şi întărească antrenamentele pentru pregătirea de război.

„Instructajul soldaților și pregătirea de război sunt responsabilitatea fundamentală și principala țintă a armatei noastre, și niciodată nu vom neglija vreun detaliu pe aceste segmente. Trebuie să fim foarte pregătiți pe toate axele de confruntare militară și să facem o îmbunătățire de mare anvergură în ceea ce înseamnă capacitatea de răspuns a trupelor în fața situațiilor de criză…pentru a ne asigura că vom ține piept provocărilor și că le vom învinge, atunci când este cazul”, a fost angajamentul luat de Armata de Eliberare a Poporului, forța armată a Partidului Comunist din China, odată cu venirea noului an.

Vezi:Profita ACUM de aceasta ocazie! Croaziera pe Nil si sejur la Hurghada. Avion din Budapesta, plecare pe 29 ianuarie!

The South China Morning Post, susține că accelerarea tempoului în cazul exercițiilor militare este o „încordare de mușchi” către puterile concurente din mai multe situații aflate în desfășurare, precum independența Taiwanului sau Marea Chinei de Sud și Marea Chinei de Est, potrivit b1.ro.

„De-a lungul celor 20 de ani pe care i-am petrecut în Armata de Eliberare a Poporului, până s-o părăsesc în anul 2004, instructajul militarilor pentru pregătirea confruntărilor a fost mereu o sarcină de-a noastră. Dar chiar și așa, situația de acum este diferită. Când antrenamentul și pregătirea de război este scoasă în lumină încă de la începutul anului, înseamnă că este vorba de un plan care se va desfășura pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, în momentul de față, nu știm care este cu adevărat intenția din spatele retoricii”, a spus locotenent-colonelul în rezervă Zeng Zhiping, actualmente analist militar.

Mesajul Forțelor armate chineze vine în contextul în care, luna trecută, președintele Xi Jinping a promovat 38 de comandanți la gradul de general. Această mișcare a fost văzută ca o încercare de a-și întări controlul asupra sectorului militar. Încă din anul 2012, președintele Xi a vânat mai mulți generali de top, care fuseseră promovați de președinții anteriori, iar aceștia au sfârșit prin a fi acuzați de corupție.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.