Se pregătesc noi amenzi usturătoare pentru șoferi! Nici bicicliștii nu vor scăpa

Noi amenzi usturătoare pentru șoferi, dar și pentru bicicliști, sunt prevăzute într-un proiect de lege inițiat de Ministerul de Interne.

Aceste noi amenzi ar putea fi aplicate pentru combaterea unui fenomen periculos – transmisiunile pe Facebook de la volan.

Doi tineri au murit și alți doi au fost răniți în timp ce șoferul transmitea cursa în direct pe rețeaua socială, pe un drum european din Vrancea, iar acest caz nu este singurul de acest gen, potrivit digi24.ro.

Vezi: Profita ACUM de aceasta ocazie! Croaziera pe Nil si sejur la Hurghada. Avion din Budapesta, plecare pe 29 ianuarie!

„Va fi sancţionată efectiv ţinerea în mână a telefonului mobil sau folosirea acestuia sau a oricărui alt dispozitiv mobil. Deci nu mai contează handsfree, fără handsfree”, a explicat Cristian Andrieş, comisar şef, Direcţia Rutieră.

Șoferii vor rămâne fără permisul de conducere timp de 30 de zile în cazul în care se constată faptul că, dincolo de folosirea telefonului, aceștia au încălcat şi alte reguli privind circulaţia rutieră.

O noutate este că şi biciliştii pot primi aceeaşi amendă usturătoare dacă folosesc telefonul în timp ce se află în trafic.

„Sunt un număr de accidente produse şi pe fondul nerespectării regulilor de către bicicilişti, care foloseau de multe ori telefoane mobile sau alte dispozitive în timpul conducerii”, a mai spus Cristian Andrieş.

Specialiştii în siguranţă rutieră atrag atenţia că doar câteva secunde cu privirea în telefon înseamnă parcurgerea în orb a câtorva zeci de metri, timp în care orice se poate întâmpla.

„Aceste dispozitive moderne nu mai ocupa doar o parte din atenție. Este un display care ne atrage foarte mult atenția, colorat cu tot felul de stimuli”, a explicat Emil Gâtej, specialist în siguranţă rutieră.

Acest proiect de lege al Ministerului de Interne este în dezbatere publică timp de 20 de zile pe site-ul Ministerului de Interne.

Sursa: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.