Se prelungește perioada de depozitare a deșeurilor din Maramureș pe raza județului Bihor. Pentru cât timp se va realiza acest demers?

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U Maramureș, a declarat că prin Hotărârea nr.13/2023, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, în conformitate cu art.2 din Hotărârea C.N.S.U nr. 45/2022, solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.4/2023 de prelungire a perioadei menționate pentru o perioadă de șase luni.
Hotărârea nr. 13/2023 a CNSU prevede la art.2 propunerea ca tratarea și depozitarea deșeurilor de la nivelul județului Maramureș să continue a fi asigurată la operatori autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea.
Tratarea și depozitarea deșeurilor se va realiza pe bază de contract încheiat între autoritățile responsabile cu colectarea, depozitarea și tratarea deșeurilor din județul Maramureș și operatori economici autorizați din județul Bihor, municipiul Oradea., a mai precizat prefectul de Maramureș.
Instituția Prefectului-Județul Maramureș va raporta lunar la Departamentul pentru Situații de Urgență stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.
Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 13/2023 a fost comunicată tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, precum și Instituției Prefectului-Județul Bihor, Consiliului Județean Maramureș și Instituției Prefectului-Județul Maramureș, pentru punerea în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.