Se răcește vremea în Maramureș. Ce temperaturi anunță meteoroologii pentru azi?

Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua, iar in cursul serii si al noptii precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. La munte vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar in zona inalta va ninge. Pe arii restranse, mai ales la munte, la munte cantitatile de apa vor depasi 15…20 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare cu viteze la rafala in general de 55…65 km/h, iar in zona montana inalta cu rafale de peste 90…100 km/h viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 si 11 grade, iar cele minime intre -2 si 1 grad.

Sectoarele de drumuri nationale au partea carosabila curata si umeda. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu doua utilaje si au imprastiat opt tone de material antiderapant in Pasul Prislop. Cerul este acoperit Vizibilitatea in trafic este buna. Ploua slab in judet. Vantul sufla, slab la moderat, cu intensificari temporare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost variabile. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masura pana la 75 cm la statia meteo Iezer. Temperatura aerului inregistreaza urmatoarele valori: 0 grade la statia meteo Iezer, 2 grade in Pasul Prislop, 4 grade in Pasul Gutai, la Targu Lapus si Ocna Sugatag, 5 grade la Cavnic, 6 grade in Sighetu Marmatiei si la Borsa, 10 grade in Baia Mare, Baia Sprie.

1 COMENTARIU

  1. Articolul este util pentru cei care locuiesc în Maramureș sau care urmează să ajungă în această zonă, oferind informații relevante despre condițiile meteorologice și posibilele impacturi ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.