Se reintroduce admiterea la liceu? Vezi din ce an scolar elevii vor avea din nou examene

Se reintroduce admiterea la liceu? Vezi din ce an scolar elevii vor avea din nou examene

Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum!

Admiterea la liceu ar putea fi reintrodusă începând cu anul școlar 2020-2021 în situaţia în care parlamentul va aproba o modificare la legea educației, propusă de PNL, anunţă hotnews.ro.

„Pentru începutul noii sesiuni parlamentare PNL lansează în dezbatere publică, pentru că ulterior să depună inițiative legislative următoarele proiecte, modificarea Legii Educației Naționale astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a 8-a pentru intrarea în liceu și examenul de admitere la facultate”, a declarat Raluca Turcan, luni.

Propunerea ar fi motivată de faptul că o mai bună competiție ar conduce la o mai bună orientare în carieră a elevilor și la o revigorare a învățământului profesional.

„De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri școlari astfel încât școlile să poată asigura prin consilieri îndrumarea copiilor pentru cel mai bun traseu educațional”, a mai spus deputatul PNL.

Potrivit PNL, propunerea ar fi fost testată în grupuri compuse din profesori și părinții, şi supusă unui sondaj realizat pe un eșantion de peste 25 de mii de oameni. Iar potrivit rezultatelor, gradul de favorabilitate în cazul admiterii la liceu ar fi de 80%.

Propunerea PNL vine contrar declarațiilor Ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, din luna decembrie 2018. Atunci, într-un interviu acordat pentru hotnews.ro, Ecaterina Andronescu a spus că: „Să declanşăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasa a X-a la a XI-a. Poate nişte evaluări intermediare ar trebui”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.