Se schimbă buletinele. Aproape 400.000 de români vor avea cărţi de identitate noi

Peste 387.000 de cărţi de identitate expirate sunt în circulaţie în acest moment, iar valabilitatea lor va înceta în 7 iunie. Autorităţile anunţă, miercuri, că peste 387.000 de cărţi de identitate expirate sunt în circulaţie în acest moment, iar valabilitatea lor va înceta în 7 iunie.

În acest interval, deţinătorii lor trebuie să se prezinte pentru preschimbare.Reprezentanţii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că deţinători actelor de identitate expirate trebuie să se prezinte în următoarele 90 de zile pentru preschimbarea acestora.

”De la 1 martie 2020 până în 7 martie 2022, în prezent se mai află în circulaţie, expirate, un număr de 387.000 de cărţi de identitate a căror valabilitate va înceta în data de 7 iunie 2022”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date a MAI, chestor de politie Catalin-Aurel Giulescu.

Potrivit acestuia, 111.000 de cărţi de identitate, respectiv un sfert au expirat în ianuarie, februarie şi martie 2022, 202.000 au expirat în 2021, iar 74.000 sunt expirate din 2020.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Marcel Boloş, a anunţat că împreună cu Ministerul Administrației şi Internelor, „avem în responsabilitate cartea de identitate electronică împreună cu semnătura electronică calificată. Avem trimestrul IV al anului 2024 ca şi deadline de implementare”.

„Este un proiect mult aşteptat şi, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, avem în responsabilitate cartea de identitate electronică împreună cu semnătura electronică calificată Avem trimestrul IV al anului 2024 ca şi deadline de implementare.

Sigur că este un termen destul de strâns, dar o să vedeţi în perioada următoare, că ne adunăm partea aceasta de resursă sau experţii de care avem nevoie pentru analiza de flux, analiza de business, astfel încât proiectele acestea mari de transformare digitală ale statului, prin ceea ce va însemna elaborarea documentaţiilor tehnico-economice să le putem scoate la licitaţie şi să putem cât de rapid să operaţionalizăm această structură”, a menţionat Marcel Boloş, la Conferinţa CursDeGuvernare „Urgenţa: Economia 4.0 – ce pune România în locul scăderii de la industria prelucrătoare, potrivit Agerpres.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.