ADIO PREOT! SE SCHIMBĂ legea serviciilor funerare. VEZI ce nu mai este permis sa faci cu MORTUL!

sicriuNoua lege a serviciilor funerare: NU mai este permis priveghiul acasă! Ce se mai schimbă

Noua lege funerară permite românilor să facă înmormântări fără preot. Mai mult decât atât, nu se mai permite priveghiul în casă.

Noile reglementări schimbă nunmeroase lucruri. Astfel, românii pot avea parte de o înmormântare civilă sau laică, iar oamenii au posibilitatea de a alege, în timpul vieții, modul în care vor fi înhumați, având și opținea de a fi incinerați sau nu.

“Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare. Locul şi modalitatea înmormântării vor fi conforme voinţei exprimate în timpul vieţii de persoana decedată, fără nici o modificare a ultimei voinţe a acesteia”, se arată în art.16 al Legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din România.

Un alt aspect al legii este cel legat de morminte. Astfel, dacă un loc de veci este lăsat în paragină timp de doi ani, administrația are dreptul de a confisca locul, potrivit dreptul-omului.org.

Mai mult decât atât, noile reglementări UE prevăd că familia are obligaţia să depună persoana decedată la casa mortuară după numai o oră de la momentul decesului.

Loading...

3 COMENTARII

  1. cine va avea in atributii construirea caselor mortuare la sate.sate apartinatoare de municipiu resedinta de judet?

  2. Depus la capela dupa numai o ora de la producerea decesului?! Astia nu mai simtul realitatii, si la spital pacientul decedat este dus la morga abia dupa doua ore !!!

  3. PE LINGA CA LUCREAZA IN STRAINATATE SI PLATESC TOATE DARILE DIN SALAR STATULUI STRAIN MAI TREBUIE SI STATUL ROMAN SA LE IA BANI .DESI DACA ESTI ANGAJAT SI CONTRIBUI DIN SALAR LA SANATATE CIND TE INBOLNAVESTI LE PLATESTI PE TOATE .MA INTREB STATUL ROMAN CE FACE PENTRU ROMANI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.