Se schimbă numerele de înmatriculare pentru maşinile din România

Autorităţile iau în calcul modificarea plăcuţelor de înmatriculare pentru maşinile din România. Potrivit unui proiect agreat de Ministerul Mediului cu cel al Afacerilor Interne maşinile electrice vor avea numere de înmatriculare diferite de cele pe benzină sau motorină.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat joi că maşinile electrice vor avea numere de înmatriculare verzi, iar acestea vor funcţiona ca un „paşaport verde”, aducând beneficii proprietarilor. Oficialul a spus că există un proiect în acest sens, agreat de Ministerul Mediului cu cel al Afacerilor Interne.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

„Am făcut această propunere, iar MAI şi domnul ministru Bode susţin această iniţiativă. Guvernul va aproba schimbarea numerelor pentru maşinile nepoluante. Mai mult ca sigur, vor fi numere cu cifre şi litere verzi pe fundal alb. Eu propusesem invers – fundal verde, cu litere albe. (…) În curând vom avea şi legislaţie. În momentul respectiv o să fie mult mai uşor să acordăm facilităţi acelor maşini, în Bucureşti sau în marile oraşe – începând de la parcare, accesul în anumite zone – pentru că majoritatea acestor oraşe vor trebui să limiteze în anumite zone accesul masinilor poluante. Acel număr verde va fi ca un paşaport verde pentru cel care a găsit soluţia şi a avut voinţa de a contribui prin exemplul personal la reducerea poluării”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de news.ro.

Tanczos Barna admite că preţurile autoturismelor electrice sunt în continuare mari, dar că există totuşi o tentinţă de scădere a acestora.

Ministrul Medului a menţionat importanţa programelor care duc la schimbarea parcului auto al României – Rabla Electric, Rabla Plus.

Tanczos Barna a mai reamintit că programul Rabla Plus se bucură de o finanţare de 600 de milioane de lei în momentul de faţă şi s-ar putea ca nici acest buget să nu fie suficient, chiar dacă a fost deja suplimentat. Companiile, inclusiv din sectorul de livrări de catering sau de livrări de bunuri, doresc să achiziţioneze maşini electrice şi au existat discuţii pentru o schemă de stat care să vină în ajutorul acestora.

O problemă a acestor programe a fost însă incertitudinea, potrivit ministrului, care a reamintit întârzierea cu care s-a aprobat bugetul de stat în acest an.

„Avem nevoie de predictibilitate şi continuitate. Mobilitatea verde va avea avea o finanţare de 3-4 ori mai mare în următoarea perioadă”, a subliniat Tanczos Barna.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.