Se schimbă vremea în Maramureș

Vremea a fost in general inchisa si calda. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse au cazut ploi si cu caracter de aversa. In zona inalta de munte a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 7,8 l/mp la Baia Mare. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari pe crestele montane de pana la 58 km/h, la statia meteo Iezer, spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 5 grade la Ocna Sugatag si 7 grade la Baia Mare. In zona montana inalta s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost la statia meteo Iezer -1 grad. Stratul de zapada masoara pana la 56 cm la statia meteo Iezer. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Cerul este acoperit, ploua in judet. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari temporare in zona inalta de munte.

Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa din bazinele hidrografice au fost in scadere. In aceasta dimineata s-a atins cota de atentie pe raul Firiza la statia hidrometrica Firiza. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta.

Vremea va intra de astazi intr-un proces de racire accentuata, devenind geroasa in cursul noptii. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cadea precipitatii, la inceput sub forma de ploaie, iar apoi se vor transforma treptat in ninsoare. Local cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp si se va depune strat nou de zapada. Pe arii restranse se va semnala polei. Vantul va sufla in general moderat cu intensificari sustinute in general de 50-60 km/h, viscolind temporar zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 6 grade, iar cele minime intre -14 si -11 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.