Se zguduie pământul sub PSD. Cum se poziționează aripile din partid (surse)

PSD
În PSD se cristalizează trei curente puternice de opinie legate de schimbarea regulilor in partid, dupa pierderea alegerilor prezidentiale. Surse din conducere au relatat pentru stiripesurse.ro ca dorinta lui Victor Ponta de a introduce sanctiuni politice pentru membrii PSD aflati in diferite faze ale unui proces penal au impartit partidul si au generat reactii extrem de nervoase.

Cele mai puternici critici încă n-au apărut. De nervi, jumătate din organizațiile județene nici n-au trimis un punct de vedere. E un punct nevralgic„, spun surse social-democrate pentrustiripesurse.ro.

Principalele curente din partid opteaza pentru una din urmatoarele variante de modificare a Statutului PSD:

Varianta 1. Suspendarea din toate functiile politice de conducere din PSD în momentul arestului preventiv.

Varianta 2. Aripa conservatoare din partid dorește menținerea actualelor prevederi, anume pierderea calitatii de membru PSD doar in momentul condamnarii definitive

Varianta 3. Daca un membru PSD este trimis in judecata pentru fapte de coruptie el nu mai poate ocupa o functie executiva, precum o functie de ministru, de secretar de stat, de Presedinte al unei Camere a Parlamentului sau de lider al unei comisii parlamentare.

Propunerile Comisiei interne a PSD privind propunerile de modificare a Statutului vor intra in discutia Consiliului National, acolo unde, spun surse din conducerea partidului, pentrustiripesurse.ro, va avea loc ciocnirea majora a celor trei curente din partid.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.