SEBASTIAN GHIŢĂ a fost reţinut la Belgrad FOTO

SEBASTIAN GHIŢĂ a fost reţinut la Belgrad FOTO

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad în noaptea de joi spre vineri, la patru luni de la dispariţia sa, anunţă România TV. Pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

Ministerul Justiţiei va declanşa procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiţă.

Carmen Dan, ministru de Interne: „Sebastian Ghiţă se află în sediul poliţiei din Belgrad. Au fost reţinuţi joi noapte, după ce au fost legitimaţi. Fratele lui Sebastian Ghiţă a prezentat documente reale, Sebastian Ghiţă documente false. Procedurile îşi urmează cursul”.

De asemenea, ministrul de Interne a precizat că statul sârb va întocmi pe numele lui Ghiţă un dosar penal pentru că s-a legitimat cu acte false. După ce va fi soluţionat acest dosar, vor începe procedurile de extrădare.

Mai mult, poliţiştii români se vor deplasa în Serbia pentru a-l aduce pe Sebastian Ghiţă în ţară după ce se vor finaliza procedurile de extrădare.

UPDATE: Extrădarea lui poate dura de la câteva zile la maximum o lună, potrivit autorităţilor, deoarece România nu are un acord de extrădare cu Serbia, ţară nemembră a Uniunii Europene. Astfel, aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă se va face prin negociere directă între cele două state.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală de mai multă vreme, a fost prins la Belgrad, în noapte de joi spre vineri, anunţă România TV, citând IGPR.

‎”În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, in cursul acestei nopți, in Belgrad, a fost localizat și reținut, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI, ENFAS și PNR.În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.”, precizează IGPR într-un comunicat de presă.

În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situații.

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Socrii lui Sebastian Ghiță au susținut marţi în fața autorităților care l-au căutat pe inculpat la domiciliul că nu au mai luat legătura cu acesta de la jumătatea lunii decembrie 2016, se arată în motivarea Curții de Apel Ploiești care a menținut mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului deputat de Tribunalul Prahova.

„Socrii acestuia au declarat că nu au mai luat legătura cu el de la jumătatea lunii decembrie 2016. Nici avocații săi aleși nu au avut posibilitatea să ia legătura cu inculpatul. (…) La adresă, socrul inculpatului a declarat că nu l-a mai întâlnit pe inculpat din 15 decembrie 2016”, se precizează în motivare.

Curtea de Apel Ploiești a respins, în data de 3 aprilie, ca nefondată contestația formulată de fostul deputat Sebastian Ghiță față de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pe numele său și a dispus arestarea preventivă inculpatului și pentru constituire de grup infracțional organizat.

Vom reveni cu detalii.

sursa.romaniatv.net

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu se mai aştepta. Şi de Sfintele Paşti! Până şi presa îşi pierduse orice speranţe rezonabile, gândind exotic. Incredibil! E un senzaţional succes al guvernului, echipa Dragnea putând prelua iniţiativa mediatică în Combaterea Corupţiei, dupa ce oengeurile şi Autoelita n-au valorificat măcar printr-o proclamaţie Revoluţia de Catifea din Februarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.