Sechele permanente după Covid-19. Celulele distruse de coronavirus deşi nu mai ai boala

Un studiu realizat de cercetătorii din Suedia, care urmează să fie lansat în perioada următoare, dezvăluie că majoritatea oamenilor care au avut Covid-19 vor rămâne cu sechele pe viaţă.

Sechele permanente după Covid-19. Un grup de cercetători din Suedia lansează un studiu despre pierderea mirosului la pacienţii COVID-19, prin compararea imaginilor din creier luate înainte şi după infecţie, în speranţa obţinerii unor noi informaţii despre acest fenomen care pare să fie foarte comun la persoanele infectate cu noul coronavirus, a anunţat luni televiziunea publică suedeză într-un articol publicat pe pagina sa de internet.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Sechele permanente după Covid-19

„Credem că între 50% şi 70% dintre cei care au avut COVID-19 se confruntă într-o formă sau alta cu probleme care vizează simţul mirosului. Estimând că jumătate de milion de suedezi au fost conformaţi cu COVID-19, o proporţie semnificativă dintre aceştia vor avea probleme permanente”, a declarat pentru SVT Johan Lundstrom, cercetător şi conferenţiar în cadrul Karolinska Institutet.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

„COVID-19 distruge celulele-suport ale senzorilor olfactivi. Credem că virusul se instalează în partea creierului care detectează mirosul, denumită bulb olfactiv, prin intermediul nervilor olfactivi”, a precizat Johan Lundstrom.

Studiul va anunţa rezultatele peste 6 luni

La cercetare participă 20 de persoane, dintre care 10 au fost testate pozitive la coronavirus. Înainte de pandemie, toţi participanţii au făcut tomografii cerebrale prin rezonanţă magnetică în cadrul unui alt proiect pe tema simţului olfactiv. Acum, vor fi realizate noi imagini, care vor fi comparate cu cele vechi. Pierderea mirosului, care pare să fie mai prevalentă în rândul femeilor tinere care au contractat COVID-19, a fost de asemenea asociată cu alte probleme cum ar fi o pierdere considerabilă în greutate. Pentru a compensa pierderea mirosului, pacienţii care au avut coronavirus consumă deseori o cantitate mai mare de zahăr şi mâncăruri grase. Problema a fost de asemenea asociată cu depresia, dacă durata sa se prelungeşte, a spus Johan Lundstrom. Rezultatele finale sunt aşteptate să fie comunicate în 6 luni.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.