Un cercetător susține că a descoperit secretul vieții veșnice după ce testat bacteria pe oameni, iar rezultatele obținute au fost uimitoare.
Controversatul om de știință rus, Anatoli Brouchkov, șeful Departamentului de Geocriologie al Universității de Stat din Moscova, Rusia susține că a descoperit secretul vieții eterne. Conform jurnaliștilor britanici de la DailyMail, cercetătorul rus a ajuns după mai multe teste la concluzia că nemurirea poate fi atinsă cu ajutorul unei bacterii ce a rezistat pe Pământ mai bine 3,5 milioane de ani și care, cu unele adaptări, poate îmbunătății considerabil longevitatea oamenilor.
Bacteria, numită de cercetători Bacillus F a rezistat milioane de ani pe Pământ și a fost descoperită de Anatoli Brouchkov în anul 2009 în permafrostul siberian, în solurile din republica Iacutia situată în Siberia Orientală, soluri înghețate tot timpul anului ce se află undeva între 20 și 1.500 metri adâncime. De la descoperirea bacteriei, oamenii de știință au făcut numerose studii atât pe șoareci, cât și pe celule sanguine umane, iar rezultatele surprinzătoare pe care le-au obținut l-au determinat pe Brouchkov să devină el însuși cobai pentru experimente. Cercetătorul rus și-a injectat bacteria și a observat că sănătatea lui s-a îmbunătățit considerabil. De atunci nu s-a mai îmbolnăvit și chiar mai mult, s-a simțit mai puternic și mai energic.
Brouchkov a recunoscut în fața jurnaliștilor că încă nu știe cum funcționează bacteria, dar susține și că în momentul de față nu se știe exact nici cum funcționează aspirina și totuși se pot vedea efectele pozitive pe care le are asupra organismului uman. Până în acest moment, cercetătorul rus a observat doar impactul pe care îl are bacteria asupra organismului uman și anume că Bacillus F are efecte pozitive asupra sănătății și longevității oamenilor, locuitorii din Iacutia trăind mai mult decât alte națiuni deoarece, datorită decongelării permafrostului bacteria ajunge în mediu, în apă și apoi în organismul locuitorilor.
Epidemiologul Viktor Chernyavsky, membru al echipei de cercetători care studiază Bacillus F, descrie descoperirea lor drept o „senzație științifică” și un „elixir al vieții” deoarece bacteria odată introdusă într-un organism viu răspândește substanțe biologic active pe toată durata vieții ei, substanțe care activează statutul imun al organismelor respective, le poate prelungi viața sau îmbunătății sănătatea și fertilitatea.
Cercetătorii ruși au reușit să descifreze și ADN-ul bacteriei, iar acum încearcă să descopere genele care i-au permis supraviețuirea în permafrostul siberian pentru o perioadă atât de îndelungată. Ei sunt de părere că există bacterii nemuritoare pentru că celulele acestora se pot proteja spre deosebire de celulele umane care nu pot face acest lucru. De aceea, în momentul de față oamenii de știință încearcă să descopere mecanismele lor de protecție împotriva îmbătrânirii și a bolilor pentru a le folosi mai apoi în lupta omenirii cu înaintarea în vârstă.