SECȚIA DE TEATRU A CENTRULUI CULTURAL PREZINTĂ SPECTACOLUL CU CU PIESA “JANKA” DE OSCAR SPEACE

teatru sighetSecția de TEATRU a Centrului Cultural Sighetu Marmației își reia activitatea la începutul anului 2016 cu piesa „Janka” de Oscar Speace. Prima reprezentația va avea loc miercuri 27 ianuarie 2016, ora 18,00 la sala de spectacole a Centrului Cultural Sighet, de pe str. Iuliu Maniu nr. 31.

Spectacolul va fi dedicat Zilei internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

Ororile regimului nazist și drama trăită de milioanele de evrei care s-au confruntat cu coșmarul lagărelor de concentrare au fost transpuse prin piesa „Janka” scrisă de Oscar Speace. Personajul Janka Festinger, s-a născut la Sighet la 16 noiembrie 1916 și a murit în 1994, la vârstă de 78 de ani, dar povestea ei a rămas, spusă de copiii ei David și Oscar Speace, întru-un documentar artistic, în piesa care îi poartă numele. Regizorul Dorel Todea dramatizează textul tradus de Ioan J. Popescu, punând în scenă patru personaje, la vârste diferite, reprezentând-o pe Janka în cele „patru vieți pe care le-a trăit”. Artistele care vor da viață personajului sunt : Ioana Vraja (Janka la maturitate), Alina Marina (Janka în lagăr), Adela Neag (Janka la vârsta căsătoriei), Denisa Vraja (adolescentă la Sighet) iar prologul spectacolului va fi interpretat de Dorel Todea, aducându-l în scenă pe Oscar-fiul .

Spectacolul, va fi prezentat atât pentru publicul larg cât și pentru elevii din școlile și liceele sighetene, conform unui program ce va fi stabilit cu directorii instituțiilor școlare.

UN SPECTACOL CARE TREBUIE VĂZUT !

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.