Sef al Poliţiei Rutiere, trimis în judecată. A primit mită MIEL, CURCANI şi PĂSTRĂVI!!!

Lucian Diniţă, fost comisar șef de poliție, director al Direcţiei Poliției Rutiere din cadrul I.G.P.R., a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, potrivit unui comunicat DNA. Alături de Diniţă au fost trimişi în judecată şi omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, pentru cumpărare de influenţă, şi Maricel Ilie, vicepreşedinte şi membru în Comitetul Executiv Regional al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română – Regiunea 1 Bucureşti, la data comiterii faptei, pentru complicitate la cumpărare de influență. Fostul şef al Poliţiei Rutiere e acuzat că a primit mită un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăv.


Procurorii DNA susţin că la data de 22 septembrie 2011, omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa a fost sancţionat de poliţiştii de la rutieră şi i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile ca urmare a săvârșirii unei contravenții la regimul circulației. Ulterior, în condițiile respingerii în mod irevocabil a plângerii contravenţionale, la data de 21 martie 2012, Gheorghe Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Vâlcea, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. Din acest moment, potrivit dispozițiilor legale, a început să curgă termenul de 90 de zile pentru care iniţial s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce.

În aceste împrejurări, Deaconeasa a iniţiat demersuri în vederea redobândirii dreptului de a conduce autovehicule şi, implicit, a permisului de conducere, într-un termen mai scurt decât termenul de 90 de zile.

„Prin intermediul şi cu sprijinul inculpatului Ilie Maricel, omul de afaceri a luat legătura şi s-a întâlnit la sediul Direcţiei Poliției Rutiere din municipiul Bucureşti, cu inculpatul Diniţă Lucian. În urma întâlnirii şi a discuţiilor purtate între cei trei inculpați, atât la acel moment cât şi în perioada următoare, au fost iniţiate demersuri concrete pentru realizarea scopului urmărit, respectiv, redobândirea dreptului de conduce autovehicule mai înainte de perioada de 90 de zile stabilită ca măsură complementară iniţial. În acest sens, urmau să fie valorificate dispoziţiile legale care, printre altele, prevedeau posibilitatea reducerii perioadei de suspendare la minim 30 de zile în urma promovării testului pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie. Concret, inculpatul Diniță Lucian, prevalându-se de influența pe care, din perspectiva funcției deținute o avea asupra conducătorilor serviciilor rutiere din țară, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Vâlcea, serviciu implicat în procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule. Ulterior, în data de 19 aprilie 2012, inculpatul Deaconeasa Gheorghe s-a prezentat la Serviciul Rutier Vâlcea, unde a susținut testul pentru verificarea cunoștințelor în vederea reducerii perioadei de suspendare, pe care l-a promovat. În consecință, la data de 21 aprilie 2012, Serviciul Rutier Vâlcea a restituit inculpatului Deaconeasa Gheorghe permisul de conducere”, susţin procurorii DNA.

Procurorii susţin în referat că „pentru „ajutorul” acordat, inculpatul Diniță Lucian a primit de la omul de afaceri produse alimentare în valoare de 672,5 lei: un miel, doi curcani și 5 kg de păstrăv”.

La data de 15 mai 2015, Gheorghe Deaconeasa a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție într-un alt dosar pentru cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.