Semne pozitive de creștere economică în România

În anul 2014, România continuă să aibă o creștere macroeconomică pozitivă, potrivit datelor furnizate de Comisia Națională de Prognoză.  Conform acestor informații, PIB-ul țării a crescut cu 3,8% în primele trei luni ale anului, iar inflația a atins cote minime record, de 1, 09%.

 O altă veste bună pentru redresarea economiei este creșterea cu 12% a cifrei de afaceri din industrie în primele 4 luni a anului 2014, comparativ cu anul 2013. Totodată , România a exportat bunuri in valoare de 12,75 mld euro, o crestere de 10,1% fata de anul trecut. În sectorul Investițiilor Străine Directe, țara noastră a înregistrat o sumă de 5,7 mld. de euro, creșterea fiind de 1,2 mld. de euro față de anul trecut.

“Prin toate măsurile adoptate până în  prezent, de creștere a salariul mediu brut a cu 5,6% sau 125 de lei și a pensiei medie cu 5,2%, cât și prin atragerea investitorilor în sectorul agricol și al industriei, putem să vorbim despre o revenire a economiei și de o creștere a consumului. De asemenea, companiile de stat au început să înregistreze profituri de 350 de milioane de euro în 2013. Prin această creștere, se vor înfința mai multe locuri de muncă și vom putea oferi o stabilitate economică pentru toți cetățeni. Prosperitatea noastră depinde în mare măsură de dezvoltarea sectorului economic și atragerea investiților prin garantarea de către stat a unui cadru propice evoluției economice ” a declarat senatorul Liviu Marian Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.