Semnele din naştere, un pericol TĂCUT – De ce apar şi ce probleme ASCUND

aluniteTe-ai întrebat vreodată de ce unii oameni se nasc cu semne din naştere şi alţii nu? Ei bine, ceea ce se întâmplă cât bebeluşul se dezvoltă în uter poate avea un impact asupra pielii acestuia. Multe dintre ele sunt inofensive, însă altele pot semnala o problemă de sănătate.

Există, practic, două tipuri de semne din naştere: vasculare şi pigmentare.

Semnele din naştere pigmentare sunt, de regulă, cauzate de un surplus de melanină în zona în care apar, potrivit doctorilor. Sunt cunoscute drept aluniţe, pete „cafe au lait” sau pete mongole şi tind să dispară, de regulă, până la vârsta adolescenţei. Cam asta ştiu specialiştii despre ele, niciunul nefiind motiv de îngrijorare, în afară de cazurile în care cresc ca dimensiune sau îşi schimbă culoarea.

În ceea ce priveşte semnele din naştere vasculare, însă, există mai multe informaţii. Cel mai frecvent întâlnite sunt cele numite „muşcătura berzei”. Similar cu venele în pânză de păianjen, acest tip de semn din naştere este cauzat de capilare întinse. Aproape jumătate dintre copii se nasc cu astfel de semne, care tind să se estompeze în decurs de 18 luni de la naştere.

Mai mult pe feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.