Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș: am votat două proiecte legislative care au ca scop simplificarea, creșterea predictibilității procesului legislativ!

În cadrul ședinței de plen, senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș a votat două proiecte legislative care au ca scop atât simplificarea, creșterea predictibilității procesului legislativ cât și maximizarea rolului pe care întreprinderile sociale de inserție îl au în angajarea persoanelor din categoriile vulnerabile, pe piața muncii.

Astfel, au fost adoptate următoarele proiecte:
Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 120/2022 privind modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană. Așadar, trei ordonanțe de urgența au fost comasate într-un singur act normativ, modificându-se cadrul legal care aprobă trei programe importante din segmentul montan.Legea privind completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Această modificare face referire la acordarea unei scutiri de impozit pentru întreprinderile sociale de inserție, cu scopul de a încuraja înființarea și funcționarea acestor societăți. Modificarea va avea ca rezultat scăderea ratei șomajului și va contribui la reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și marginalizare socială.Mă bucur că am avut ocazia să votez legi care vin în sprijinul cetățenilor și al societăților sociale implicate în ajutorarea persoanelor vulnerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.