Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: E momentul să venim cu o reformă reală a sistemului de învățământ.Suntem deschiși la dezbateri, discuții și consultări!

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: E momentul să venim cu o reformă reală a sistemului de învățământ.Suntem deschiși la dezbateri, discuții și consultări!

„Vienri,5 august, în cadrul unei conferințe de presă, am prezentat câteva aspecte esențiale din noile legi ale educației, aflate în consultare publică, legi care cuprind soluţiile identificate în cadrul proiectului „România educată”, la realizarea căruia au contribuit peste 10 mii de specialişti din întreaga țară. Nu mai puteam să trecem cu vederea faptul că Legea Educației Naționale a suferit, în ultimii ani, aproape 400 de modificări realizate prin OUG-uri, proiecte legislative, excepţii de neconstituţionalitate, completări şi tot felul de trimiteri la alte prevederi legale naţionale sau europene. Toate aceste modificări au condus la un cadru legislativ incoerent, confuz atât pentru profesori cât și pentru elevi și părinți. E momentul să venim cu o reformă reală a sistemului de învățământ, iar legile care se află în consultare publică reprezintă un punct de plecare în această direcție. Suntem deschiși la dezbateri, discuții și consultări și de aceea îi invităm pe toți cei interesați să vină cu propuneri, cu sugestii de îmbunătățire și să le trimită pe adresa www.legile-educatiei.pnl.ro. Suntem deschiși și dorim să adoptăm legi cât mai bune, care să ofere un cadru modern, european de dezvoltare a învățământului românesc.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.