Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș membru în cadrul Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei!!

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat rezoluția care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și în care se reafirmă solidaritatea cu poporul ucrainean.

„Vot unanim în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru excluderea Rusiei din Consiliul Europei. În calitate de membru al Delegației Parlamentului României la APCE, am votat această rezoluție care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și în care se reafirmă solidaritatea cu poporul ucrainean. Potrivit documentului, conducerea Federației Ruse reprezintă o amenințare la adresa securității în Europa, urmând o cale care include inclusiv agresiunea militară împotriva Republicii Moldova și ocuparea regiunii transnistrene. Amendamentul referitor la atacarea Republicii Moldova a fost introdus în text la propunerea delegației române. De asemenea, tot la propunerea delegației României, a fost rectificată cifra refugiaților ucraineni din țara noastră, care a ajuns la 415 000.
APCE a salutat în termeni elogioși generozitatea și solidaritatea arătate de țările vecine – Polonia, România, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia – care au preluat sute de mii de refugiați, oferindu-le siguranță. Conform documentului votat de APCE, Comitetul de Miniștri trebuie să ceară retragerea Federației Ruse din Consiliul Europei, iar în cazul în care aceasta nu se conformează acestei solicitări, Comitetul de Miniștri trebuie să ia în considerare data imediat posibilă de la care Rusia să înceteze să mai facă parte din Consiliul Europei. Agresiunile Rusiei nu sunt compatibile cu valorile europene ale Consiliului Europei, cu protejarea drepturilor omului și trebuie aspru sancționate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.