Senatorul Cristian Niculescu Tâgârlaș: Numirile directorilor interimari la scoli , în momentul actual, se realizează de către specialiști, fără a exista un interes politic la mijloc!

Senatorul Cristian Niculescu Tâgârlaș apreciază faptul că numirea directorilor interimari la  școli să nu fie la dispoziția Consiliilor de Administrație , aceste decizii să fie făcute de specialiști în educație fără vreo implicare  politică.
„Decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite spre reexaminare inițiativa legislativă propusă de USR, prin care directorii interimari să fie numiți de către consiliile de administrație ale școlilor, este una justificată.
Actuala lege trimisă la Cotroceni nu rezolvă, în fapt, nicio problemă. Propunerea este ca directorii să fie numiți, fără vreun criteriu de performanță sau expertiză, de către consiliile de administrație ale școlilor. În momentul actual, membrii administrațiilor sunt aleși, la rândul lor, de către consiliile locale și primari. Acestea sunt, prin excelență, politice.
Așasar, numirea directorilor interimari s-ar realiza fără niciun criteriu legat de experiență, excelență sau vechime în domeniul în care activează.
Numirile directorilor interimari, în momentul actual, se realizează de către specialiști numiți în funcții, pentru care interesele educaționale sunt primordiale, fără a exista un interes politic la mijloc.
Revolta și indignarea colegilor din USR sunt lipsite de orice fel de documentare justificată față de o procedură care, de ani buni, funcționează foarte bine.” a menționat senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Tâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.