Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș prezent la masa rotundă prilejuită de lansarea studiului Consiliului Economic și Social!

Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș prezent la masa rotundă prilejuită de lansarea studiului Consiliului Economic și Social!

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip în calitate de invitat, la masa rotundă prilejuită de lansarea studiului Consiliului Economic și Social (CES) intitulat “Locuirea în România: Îmbunătățirea calității, sustenabilității și accesibilității. Analiză, diagnoză și recomandări de politici publice și reglementare”.
Studiul CES cu privire la locuirea de calitate, sustenabilă și abordabilă din punct de vedere al costurilor a fost realizat cu aportul patronatelor, sindicatelor și structurilor asociative ale societății civile reprezentate în plen și pe baza contribuțiilor aduse de experți independenți în această problematică, care necesită o abordare interinstituțională bazată pe dovezi și ținte ambițioase. De asemenea, studiul realizat de CES oferă o diagnoză a stării de fapt pentru grupurile vulnerabile, a urbanismului sustenabil și de calitate precum și a eficienței energetice a clădirilor, oferind recomandări și modificări legislative și de politici publice. La acest eveniment, au participat persoane implicate și calificate în rezolvarea problemelor actuale, adevărați profesioniști, respectiv domnul Marin Țole- secretar de stat al Ministerului Dezvoltării, domnul Pășcuț Bogdan Florin – secretar de stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, doamna Alexandra Maria Bocșe – Consilier de stat, alături de alți sectetari de stat ai ministerelor, reprezentanți ai diferitelor asociații și reprezentanți ai diferitelor ONG-URI.
În cadrul dezbaterilor care au avut loc, am discutat, alături de colegii mei, despre legile aflate în curs de adoptare. Este vorba de Legea 683/2022 – care prevede implementarea unui nou mecanism de cooperare și asociere între unitățile administrativ-teritoriale prin care se constituie consorțiile administrative, fără personalitate juridică și de legile ce necesită modificări, respectiv L50/1991, L350/2001 și L10/1995 dar și despre codul de urbanism, care urmează să fie discutat și avizat de către CES, reglementând astfel situația actuală o dată cu modificările aduse.
Felicitări Președintei Comisiei Temporare pentru realizarea acestui studiu și pentru implicarea și devotamentul depus pentru rezolvarea acestor probleme, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor și a cadrului legislativ actual!”, a transmis senatorul PNL de Maramureș,Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.