Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș: propunere legislativă pentru modificarea legii cu privire la actele de stare civilă!

Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș: propunere legislativă pentru modificarea legii cu privire la actele de stare civilă!

„În profesia de avocat există provocări la tot pasul, avocații fiind nevoiți adesea ca, pentru promovarea unui demers judiciar, să justifice, pe bază de acte de stare civilă, calitatea procesuală a persoanelor chemate în judecată.
Având în vedere faptul că această condiție este de multe ori dificil de îndeplinit din cauza limitărilor legislative în materia comunicării datelor înscrise în registrul stării civile, pentru remedierea acestui aspect, am promovat în Senatul României, propunerea legislativă inițiată împreună cu colegul meu, domnul senator Daniel Fenechiu, pentru modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă (L172/2023). Propunerea a fost deja votată de plenul Senatului și le mulțumesc colegilor pentru susținere.
Astfel, în cazuri temeinic justificate, avocaților împuterniciți de către titulari sau de reprezentanții legali ai acestora, li se vor putea comunica datele înscrise în actele de stare civilă, sub rezerva justificării prin înscrisuri a interesului legitim, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale care au în păstrare actele.
Modernizarea justiției este firească și mă bucur că mă pot implica direct și activ în procesul legislativ de schimbare a justiției, în beneficiul cetățenilor și a celor care înfăptuiesc actul de justiție.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.