Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș: sprijin real pentru familiile ce au în întreținere copii!

Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș: sprijin real pentru familiile ce au în întreținere copii!

„Împreună cu senatorii și colegii mei din PNL, am inițiat două propuneri legislative importante pentru dezvoltarea unui sistem previzibil și stabil de facilități și asistență, menit să ofere un ajutor real părinților și persoanelor care au în întreținere copii.
ACUM avem nevoie de fapte concrete, de soluții rapide și eficiente.
Statisticile arată că, până în anul 2050, România  este în pericol să aibă o populație de doar 15 milioane, din care o treime vor fi pensionari.
De peste 30 de ani, țara noastră se confruntă cu fenomene negative, precum scăderea numărului de nou-născuți și creșterea numărului de decese, precum și migrația masivă a populației în ultimii ani.
Având în vedere această situație, susținerea familiilor constituie una dintre cele 4 direcții strategice prioritare stabilite prin Programul de guvernare 2021 – 2024.
În acest sens, Partidul Național Liberal a depus în Parlamentul României două proiecte de lege importante.
Primul proiect prevede reducerea TVA la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii și sugari, cum ar fi laptele praf, articolele de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte, șervețele, scutece pentru copii și scaune auto pentru copii.
Al doilea proiect vizează completarea Codului muncii și oferă părinților care au copii cu vârsta de până la opt ani posibilitatea de a munci patru zile pe lună de acasă, în regim de telemuncă.
Această propunere legislativă are ca scop asigurarea echilibrului între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani și transpune, totodată, prevederile Directivei (UE) 2019/1158 a Parlamentului European și a Consiliului din 20 iunie 2019 privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor.
Îmi doresc ca aceste propuneri legislative să fie adoptate cât mai curând de Parlamentul României și să contribuie semnificativ la sprijinirea familiilor din țara noastră.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.