Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș susține proiectul ”Protecția monumentelor istorice de pe raza administrativ-teritorială a județului Maramureș”!

Cristian Niculescu Țâgârlaș susține proiectul ”Protecția monumentelor istorice de pe raza administrativ-teritorială a județului Maramureș”!

„Am primit cu mare bucurie vestea că în ședința de Consiliul Județean Maramureș condus de Ionel Bogdan a alocat 60 000 lei pentru Biserica de lemn “Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Hărnicești, comuna Desești, în cadrul programului de finanțare privind ”Protecția monumentelor istorice de pe raza administrativ-teritorială a județului Maramureș”- program pilot la nivelul județului nostru. Mulțumesc președintelui Ionel Bogdan pentru susținerea acestui proiect important pentru patrimoniul Maramureșului și primarului din Desești, Gheorghe Bohotici, pentru implicarea sa în salvarea bisericii de lemn din Hărnicești.Frumoasa biserică din satul mamei mele are sute de ani vechime și reprezintă o mărturie a credinței puternice a maramureșenilor noștri. E un loc în care mă simt întotdeauna mai aproape de Dumnezeu.Pentru salvarea și conservarea acestei adevărate catedrale de lemn a credinței noastre, am depus eforturi, alături de colegii mei deputați, Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe și de primarul Gheorghe Bohotici, pentru a obține finanțare și de la Secretariatul de Stat pentru Culte, un demers încununat de succes. Recent, când am fost la Hărnicești, am declarat că vom avea banii necesari pentru a salva această biserică și mă bucur să pot spune că noi, liberalii, ne ținem de cuvânt.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș,Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.