Cristian Niculescu Țâgârlaș: vot pentru un proiect de lege privind accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru  persoanele diagnosticate în spectrul autist!

Cristian Niculescu Țâgârlaș: vot pentru un proiect de lege privind accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru  persoanele diagnosticate în spectrul autist!

„Am votat în Comisia Juridică a Senatului un proiect de lege extrem de important pentru domeniul sănătății și serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist , dar şi cu tulburări de sănătate mintală asociate.
Prin acest act normativ se creează cadrul legal pentru accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, precum și pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii și stabilirea răspunderii de malpraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii.
Inițiativa legislativă adoptată, propune o serie de modificări extrem de importante pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală precum:
Adăugarea psihodiagnosticului și intervenției psihologice comportamentale în categoria serviciilor integrate
Posibilitatea furnizorilor de servicii sociale de a-și construi echipe integrate, care vor interveni cu ajutorul necesar persoanelor în cauză
Introducerea cadrelor didactice ca beneficiari ai programelor de formare profesională continuă
Gratuitatea serviciilor specializate integrate de sănătate, educație și sociale
Aveam nevoie de prevederi legale prin care să se asigure finanţarea necondiţionată de alte afecţiuni secundare diagnosticului de tulburări din spectrul autist.
Sunt mulți copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, iar modificările legale adoptate astăzi, în Comisia Juridică a Senatului, vin în sprijinul lor, pentru a beneficia de servicii medicale adecvate și complete.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.