Senatorul Dan Ivan: context asemănător.De 30 de ani ne alegem singuri „fanarioții” care ne conduc, nu mai avem pe cine da vina!

Senatorul Dan Ivan:context asemănător.De 30 de ani ne alegem singuri „fanarioții” care ne conduc, nu mai avem pe cine da vina!

„Aniversăm astăzi 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, formalizată la acel moment într-o uniune personală determinată de alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn în Moldova (5 ianuarie 1859) și Țara Românească ( 24 ianuarie 1859). Această unire prin alegerea aceluiași domnitor în cele două principate a fost o „portiță” găsită în Tratatul de pace de la Paris, deoarece Marile Puteri ale acelor vremuri nu erau pregătite și pentru o uniune politică reală a românilor.
Contextul regional de astăzi ne surprinde parcă într-un moment oarecum asemănător: Imperiul Țarist (Rusia), Imperiul Otoman (Turcia) și Imperiul Habsburgic (Austria) cu mușchii încordați, iar noi tot săraci și cu căciula în mână cerșindu-ne drepturile. Doar că de 30 de ani ne alegem singuri „fanarioții” care ne conduc, nu mai avem pe cine da vina pentru jaful țării.”, a transmis senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.