Senatorul Dan Ivan, USR-PLUS : întâlnire la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru dezvoltarea Maramureșului!

Senatorul Dan Ivan, USR-PLUS a participat la o  întâlnire de lucru  la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului având ca  subiect principal masuri și soluții concrete  pentru  gestionarea problemelor cu care se confruntă Maramureșul.
Temele vizate au fost : ecologia, antreprenoriatul, turismul rural și economia specifică județului.
„Mulțumesc, Claudiu Năsui, pentru oportunitatea de a discuta astăzi la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, despre câteva dintre problemele cu care se confruntă județul Maramureș.
Am povestit despre necesitatea unei strategii privind exploatarea resurselor minerale și am convenit crearea în perioada următoare a unui grup de lucru care să-i cuprindă pe specialiștii maramureșeni din acest domeniu care mai sunt încă în activitate.
De asemenea, am discutat despre cele două mari probleme ecologice rămase în urma stopării activității REMIN, respectiv epurarea apelor de mină și rezolvarea problemei iazurilor aflate în Maramureș care nu au beneficiat de lucrări de conservare sau unde lucrările de conservare au fost efectuate în mod necorespunzător.
Am abordat în discuțiile noastre și posibilitatea de a exploata „pământurile rare” aflate încă în aceste iazuri de steril, elemente foarte căutate în producția de telefoane mobile sau com­po­nente de calculator.
Nu în ultimul rând i-am lansat ministrului invitația de a vizita cât mai curând posibil județul nostru pentru a vedea exact care sunt posibilitățile de intervenție și pentru a facilita un contact direct atât cu factori din domeniul economic și al antreprenoriatului, cât și cu cei din industria turismului. Maramureșul trebuie să aibă un loc important în strategia națională de turism ce urmează a fi elaborată de ministerul condus de Claudiu Năsui.” a menționat Dan Ivan, senator USR-PLUS Maramureș
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.